Skillnaden mellan Eclipse GST och GSXEclipse GST vs GSX

Eclipse GST, som står för Grand Sport Turbo och GSX, som står för Grand Sport X, modeller är två mycket populära modeller trots att ganska gammal. Dessa två Eclipse modellerna mycket när det gäller styling och även i sina motorer. Den största skillnaden mellan den Eclipse GST och den Eclipse GSX är överföring layout. Eclipse GST är en framhjulsdriven bil, vilket innebär att endast hjulen på framsidan av fordonet kan driva fordonet. Däremot är det GSX en all-hjulsdrivna fordon. Kraften i motorn i GSX kan riktas till alla fyra hjulen.

En AWD drivna fordon som GSX har förvisso ett antal fördelar jämfört med en FWD fordon som GST. En fördel är möjligheten att lägga mer kraft till marken med en minskad risk för att hjulen glider så att du kan accelerera mer utan att gå in i en utbrändhet. En annan fördel är större kontroll under svåra förhållanden som våta vägar, branta lutningar, eller andra fall då ett eller flera hjul upplever minskad dragkraft.

GSX med sin AWD layout är inte utan sina nackdelar. Den första nackdelen är den extra vikten för de komponenter som är nödvändiga för att driva alla hjulen. Även om den varierar från en modell till en annan, är den extra vikten typiskt ett fåtal hundra pounds. Den extra vikt negativt påverkar bränsleeffektivitet hos fordonet med allt annat konstant. Den andra nackdelen är ökningen i komplexitet av transmissionen och de tillsatta rörliga delar. Naturligtvis med fler rörliga delar, det är den ökade sannolikheten att en del kommer att misslyckas. Det finns också en ökad kostnad underhåll eftersom varje del kommer att slitas ut med tiden och måste ersättas.

På utsidan är det anmärkningsvärda skillnaden mellan GST och GSX de något större fälgar som används av den senare; GSX använder 17-tums fälgar jämfört med 16-tums fälgar på GST.Det handlar om att välja mellan en GST och en GSX hela handlar om att om du vill ha en FWD eller AWD fordon.

Sammanfattning:

1. GST är en FWD bil medan GSX är en AWD fordon.
2. GST är lättare än GSX.
3. GST har färre mekaniska delar än GSX.