Skillnaden mellan Honda Civic och Toyota CorollaHonda Civic vs Toyota Corolla

Civic och Corolla är båda fyra dörr sedaner som verkar vara jämnt matchade. Men för att verkligen få en full förståelse av skillnaderna mellan de två, och att avgöra vilken som är bäst lämpad för dig, vi måste individuellt identifiera sina funktioner och bestämma vilken bil har 'det' och som ett 't. Förmodligen den mest betydande skillnaden mellan de två är antalet hästar förpackade i sina respektive motorer. Civic har en 140Hp motor, medan Corolla har över 12% mer vid 158Hp. storleken och kapaciteten av motorn direkt påverkar toppfart och acceleration av fordonet.

En annan fördel med Corolla, desto större antal yttre trim som kommer som standard. Detta inkluderar bodykit, bakspoiler, underrede spoiler och avgassystem tips. Civic har bara sidokropps lister. Slutligen är Corolla utrustad med en färddator, som är en elektronisk apparat som kan hjälpa dig att bättre underhålla bilen, genom att hålla koll på dina färddata, som distans och bränsleförbrukning.

Den mindre motorn i Civic kan visa sig ha sina fördelar, eftersom det blir mycket bättre bränsle körsträcka än Corolla. Civic kan uppnå 25mpg på stadens gator jämfört med 22mpg av Corolla, och 36mpg på motorvägar, en ökning med 20% jämfört med 30mpg av Corolla. Förutom den utmärkta bränsle körsträcka, Civic också får ett par punkter när det gäller vissa andra mindre detaljer. Den första är den digitala instrumenteringen på instrumentbrädan, medan Corolla har analoga instrument. Civic har också inre omgivande belysning och uppvärmda backspeglar för de kalla nätter.

Sammantaget verkar det som om detta är mer av ett personligt val, beroende på om du vill utseende och prestanda, eller praktiska. Kronan kan överklaga mer till yngre män som vill ha något som 'är lite mer kraftfull och spännande, medan Civic kan vara det logiska valet för dem som vill ha en förnuftig fordon, men en som fortfarande är tillfredsställande.

Sammanfattning:

1. Corolla har en mer kraftfull motor än Civic.2. Corolla har bättre yttre trim finns som standard, jämfört med Civic.

3. Corolla är utrustad med en färddator, medan Civic är inte.

4. Civic blir bättre bränsle körsträcka än Corolla.

5. Civic har digitala instrument, medan Corolla har analoga instrument.