Skillnaden mellan Mazda CX-7 och Mazda CX-9Mazda CX-7 vs Mazda CX-9

CX-7 och CX-9 är två crossover SUV från Mazda. De kombinerar aspekter som du normalt skulle hitta på andra fordon som stadsjeepar och hatchbacks på en bil plattform. Den huvudsakliga skillnaden mellan CX-7 och CX-9 är storlek. CX-7 är en medelstor SUV medan CX-9 är en full storlek SUV.

Skillnaden i storlek är tydligt när man tittar inuti. CX-7 har två rader av sittplatser som kan rymma upp till 5 personer. Däremot har CX-9 tre rader av sittplatser som kan rymma upp till 7 personer. Med den extra sätesraden, och även om CX-9 är längre än CX-7, en viss mängd benutrymme måste offras. Bortsett från detta är CX-9 faktiskt rymligare eftersom det ger större utrymme, skuldra rum och hip rum.

Naturligtvis, om du ska sittplats fler människor eller dra mer saker, behöver du en större motor. CX-9 har just detta med sin 3. 7L motor; en signifikant skillnad jämfört med den 2. 3L motor som du skulle hitta på CX-7. CX-9 producerar mer hästkrafter och vridmoment, vilket är ganska användbar för att accelerera, även när under belastning.Bland funktionerna, CX-9 har också vissa fördelar jämfört med CX-7. Av vilka den första är bättre kontroll när det gäller luftkonditionering. Dubbla zon kylning framför tillåter föraren och passageraren för att styra hur mycket kylning de får. Även passagerarna i ryggen har separata luftkonditioneringsapparater som de också kan kontrollera. Luftkonditioneringen på CX-7 är automatisk och skulle gälla för alla. Både CX-7 och CX-9 funktioner manuella liftgates på baksidan. Men bara CX-9 erbjuder en eldriven baklucka som ett uppgraderingsalternativ. En motordriven baklucka bort ansträngning behövs för att öppna och stänga den. Detta är bra för äldre människor samt några kvinnor som kan sakna kraften för att manövrera bakluckan.

Sammanfattning:

1. CX-9 är en full crossover storlek SUV medan CX-7 är en medelstor crossover SUV
2. CX-9 har plats för fler människor än CX-7
3. CX-9 är rymligare än CX-7
4. CX-9 har en mycket större motorvolym än CX-7
5. CX-9 erbjuder större kontroll för luftkonditionering än CX-7