Skillnaden mellan Honda och HarleyHonda vs Harley

Honda och Harley-Davidson är två stora namn märken när det gäller bilar. Även om de är mer eller mindre i samma bransch, det finns stora skillnader mellan de två och de produkter som de producerar. Den mest betydande är ursprunget för varje företag med Honda är en japanska märket medan Harley-Davidson är ett amerikanskt varumärke.

Det finns också en stor skillnad i den typ av fordon som de två företagen producerar. Honda tillverkar alla typer av bilar, liksom alla typer av motorcyklar; från 50cc skotrar, till 1000cc kryssare, och även utanför. Harley-Davidson inte producera bilar. De producerar endast motorcyklar, främst kryssare att vara specifik. Men bortsett från motorcyklar, Harley-Davidson säljer även plagg som vanligtvis är kopplade till ridning en Harley motorcykel.

Honda och Harley har olika strategier när det gäller att bygga en motorcykel. Honda använder den senaste tekniken som kommer från deras forskning i syfte att förbättra prestanda, komfort och minska kostnaderna för sina cyklar. Å andra sidan, Harley gör lite eller ingen forskning när det gäller den teknik som används i sina cyklar. Den massiva överklagande som Harley har just nu är i retro utseendet och känslan av deras motorcyklar och rykte som en Harley ryttare. Detta är anledningen till Harley är mycket långsamma med att genomföra förändringar i nya konstruktioner som väsentligt avviker från de befintliga modellerna som de för närvarande har. För många ryttare, Harleys har attityd och personlighet medan vissa tror att de flesta japanska cyklar, inklusive Honda 's, är kliniskt.

När det gäller bränsleeffektivitet, Honda har kanten som deras motorcyklar kan köra mycket längre per gallon gas på grund av de många tekniska uppgraderingar som de har genomfört. Harleys är kända för att vara bränsleslukarna och räknar med att besöka din lokala bensinstation oftare när du ständigt rida din Harley.

Harleys är direkt igenkännbara på grund av den högt och distinkt ljud av sina pipor. På grund av Hondas brett utbud av motorcykeltyper och ständigt föränderliga mönster, du är inte troligt att identifiera en Honda från ljudet ensam.

Sammanfattning:1. Honda tillverkar bilar och motorcyklar medan Harley producerar endast motorcyklar

2. Honda är ett japanskt företag medan Harley är ett amerikanskt företag

3. Honda producerar ett brett sortiment av motorcyklar medan Harley fokuserar på kryssnings

4. Honda motorcyklar har den modernaste tekniken medan de flesta Harley motorcyklar har föråldrad teknik

5. Honda motorcyklar har bättre gas körsträcka än Harleys