Skillnaden mellan SRAM och ShimanoSRAM vs SHIMANO

Cyklar finns två hjul transportmedel som är mänskligt driven och drivs av pedaler. De utvecklades i början av 19-talet och är nu nummer ett transportsätt i världen numrering dubbelt så mycket som bilar.

Det finns flera typer av cyklar: nytto cyklar, racing cyklar, touringcyklar, mountainbikes, hybrid cyklar och BMX-cyklar, för att nämna några. Eftersom det finns fler människor som äger cyklar än bilar, tillverkare av cyklar och cykelkomponenter har en stor marknad.
Även om det finns flera tillverkare cykel komponent har två lett förpackningen. De är Shimano, Incorporated och SRAM känd för mångfalden och funktionaliteten i sina produkter. De betingar ett stort andel av cykelkomponenter marknaden.

Shimano är Incorporated ett japanskt företag som tillverkar fiske, rodd och cykling komponenter. Det är den ledande cykelkomponenter tillverkaren i världen idag befalla en 50 procents andel av marknaden.
Strategin ingår fokus på det lägre segmentet av marknaden cykeln snarare än high-end segment som vissa av sina konkurrenter fokuserade på. Den lägre marknadssegmentet är större vilket ger Shimano en stor del av marknaden. Efter att ha etablerat sig där, flyttade den vidare mot high-end marknaden.

Medan konkurrenterna fokuserar på high-end marknaden och förbättra och förfina gamla system, fokuserade Shimano på att utveckla nya och bättre system, medan samtidigt göra förbättringar på befintliga. Det infördes också ny teknik. Det banat väg för aerodynamiska styling; center-pull bromsar, ergonomiska pedaler, dubbla svängbromsar, 8-9-10 hastighet transmissioner, integration av reglage och bromshandtagen, eller Shimano Total Integration (STI), och Shimano tramp Dynamics som har clipless pedaler och matchande skor .SRAM (Scott Ray, och Sam) Corporation, å andra sidan, är en amerikansk tillverkare av cykelkomponenter och är ett av de två stora konkurrenter Shimano på cykelkomponenter marknaden. Det grundades 1987 och introducerade Grip Shift mountainbike växlingsteknik. Det förvärvade andra företag som tillverkar cykeldelar och som redan har en rad av produkter att erbjuda kunderna snarare än att utveckla sin egen.

Det banade väg även 1: 1 utväxling för cykel växling som kraftigt minskad nedsmutsning i mountainbikes. Dess exakta Aktivering teknik har användning av endast en spak för att flytta i stället för två som Shimano reglage behöver. Dess mycket flexibla Sedis eller Sedisport kedjor är också mycket populär och så är dess huvudlänk för växeln växelkedjor.

Sammanfattning:

1. Shimano, Incorporated är en japansk cykelkomponenter tillverkare medan SRAM är en amerikansk cykelkomponenter tillverkare.
2. Shimano är känd för sin utveckling av nya produkter och teknik medan SRAM förvärvat redan etablerade företag för sina befintliga produkter så att de don 't måste göra sina egna.
3. Båda har sina bidrag i banbrytande, utveckla och främja cykelprodukter med Shimano införa STI, SPD, och flera andra innovationer medan SRAM införa innovationer i skiftande, kedjor och växlar.