Skillnaden mellan Ocean kajaker och River KajakerOcean kajaker vs River Kajaker

De flesta nybörjare kayakers eller de som don 't vet verkligen mycket om paddling tror att det' är bara för vattendrag och stilla vatten. Men det finns några mer erfarna killar som tar det till det yttersta. Andra skulle vilja ta det för öppna hav rider. Även om detta är inte lika extrem som sport kajakpaddling, är det fortfarande mycket älskad runt om i världen, medan det fortfarande finns andra som önskar en mer konventionell åktur.

River kajakpaddling är den traditionella formen av kajakpaddling. Det är mer för nybörjare eller för säkerhetsmedvetna människor. Det sker främst på lugna vatten och det är inte gjort med sådan uthållighet som en ocean kajak. River kajaker brukar gå för cirka 7 till 10 fot och 12 till 18 inches bred. Det kan göras mer billigt material som plast, såsom polyeten eller trä eftersom det inte är egentligen menade att motstå eller ta mycket skada och att hålla dem överkomligt för en vanlig människa. River kajaker har en större cockpit för enkel ingång och utgång med liten eller ingen bagagerum runt.

Ocean kajaker å andra sidan måste vara mer 'ryska' '', dvs mycket tuff och tålig att motstå oförutsägbart väder och ständigt föränderliga strömmar i havet. De har därmed gjorts för att vara enorm. De kan sträcka sig till en extra 15 fot och upp till 25 inches i bredd, medan cockpit görs enligt begäran. De don 't nödvändigtvis måste vara stor eller liten, men det är längre längd nödvändigt för att göra kajaken seglar i en rak linje.

Ocean kajaker är tillverkade av styvare material än flod kajaker, såsom kol Kevlar, rotationsgjuten polyeten eller oftare används glasfiber. Vissa är fortfarande handgjorda med trä, men är täckta med ett yttre skyddande material, vanligtvis glasfiber. Ocean kajaker kan komma med en styrning som skulle kunna ta formen av ett roder eller en skädda. Roder är oftast knutna till aktern via ledningar inom sittbrunnen och är gjorda för att vara infällbar mer bekväma strand landningar. Skegs är raka blad i stammen av kajaken, till hjälp för smidig paddling när det finns en stark ocean vind.I summering:

1. River kajaker är mer rekreation och för nybörjare medan ocean kajaker är för de erfarna ryttare som söker lite extra utmaning.