Skillnaden mellan bensinmotorer och dieselmotorerBensinmotorer vs dieselmotorer
När de behöver köpa en bil, är människor ofta förvirrad vilken typ av fordon som de ska köpa. De tycker att det är svårt att välja mellan bensin och dieseldrivna fordon.
Det första att notera är att dieselmotorer kosta mer än bensinmotorer. Även fordon med dieselmotorer måste genomgå mer frekvent underhåll än bilar med bensinmotorer.
En av de viktigaste skillnaderna mellan en dieselmotor och en bensinmotor är i bränsle tändning. I en dieselmotor, det finns kompressionständning och en bensinmotor, gnisttändning. I dieselmotorer, sker tändnings rum genom kompression. Bränslet infunderas in i cylindern vid högt tryck som orsakar förbränning av bränslet. ? I en bensinmotor, antänder en gnista luft / bränsleblandningen, som löper kolvarna.
Ett fordon som körs på diesel kommer att göra mer buller än ett fordon som kör på bensin. En fördel med bensinmotorer är att de kör fortare än dieseldrivna fordon. Detta beror på bensinmotorer är inte lika tung som dieselmotorer.
Dieselmotorer har en längre livslängd än bensinmotorer eftersom de senare? använda upp smörjningen snabbare.
Fordon utrustade med dieselmotorer är mer bränsleeffektiva än bilar med bensinmotorer. Dessutom dieselmotorer har också fördelen av enklare turboladdning än bensinmotorer. Som dieselmotorer förbrukar mindre bränsle än bensinmotorer, dieseldrivna fordon är mer miljövänliga. Dessutom, till skillnad bensinmotorer, dieselmotorer inte avger kolmonoxid.
En annan märkbar skillnad mellan dieselmotorer och bensinmotorer är i vridmomentet. Dieselmotorer har högre vridmoment än bensinmotorer, vilket innebär att fordon utrustade med dieselmotorer kan dra fler laster.Sammanfattning

I dieselmotorer sker kompressionständning och bensinmotorer finns gnisttändning.

Dieselmotorer är dyrare än bensinmotorer.

Dieselmotorer har en längre livslängd än bensinmotorer eftersom de senare använda upp? smörjning snabbare.

Dieselmotorer inte avger kolmonoxid som bensinmotorer gör ..