Skillnaden mellan motorcykel och mopedMotorcykel vs Moped

Motorcyklar och mopeder har många skillnader i samband med deras konstruktion och arbetar. De är fundamentalt olika. En moped betraktas som en motoriserad Pedal cykel.

Moped
En moped kan betecknas som en servo cykel. Det är mycket enklare i design och prestanda jämfört med en motorcykel. Utformningen av en moped är en mindre bygga. Det har mindre däck än däcken en motorcykel använder. Den är lägre i höjd och mycket lättare. Det är lite mer kompakt. Motorn på en moped inte överstiger en kapacitet på 50cc.
Den högsta hastigheten uppnås i en moped är 30 miles per timme på jämnt underlag. De kräver registrering från staten motorfordons Licensing Agency. Licensen är livstid och kräver inte årlig förnyelse.
Mopeder är utformade för nybörjare. De har speciella banor som de skulle flytta. De är raffinerade cyklar med små däck och småmotorer. De är inte mycket stabila och är svåra att hantera i akuta situationer.

Motorcykel
En motorcykel är en mycket mer förädlad produkt av teknik än en moped. En motorcykel är ett tvåhjuligt fordon som har en motor 150cc eller mer. Även den minsta av motorcyklar är större än den största av mopeder. En high-end motorcykel kan ha en motor så hög som 6200 cc
Motorcyklar har möjlighet att uppnå höga hastigheter. Den högsta hastigheten i en motorcykel varierar kraftigt med storleken och prestanda. De är utformade för att uppnå mycket högre hastigheter än en moped kan.Motorcyklar kräver strängare regler och förordningar att följa. Det kräver en licens från staten motorfordons Licensing Agency med betydande tillstånd. De kräver årlig förnyelse av licensen.
Motorcyklar är inte för nybörjare. De kräver en stor kompetens att rida dessa stora-designprodukter. De är mycket tunga att hantera för en nybörjare. En motorcykel har bra balans. Det har bredare däck och motorer med hög kapacitet. De förbättring av prestanda hos fordonet vilket gör dem mycket säkrare. De får bättre kontroll och balans. En motorcykel presterar bättre i nödsituationer. Motorcyklar har inga lane begränsningar som en moped.

Sammanfattning:

1. Fotpinnar är närvarande i en motorcykel medan fotstöd är närvarande i mopeder.
2. Motorcyklar är för proffs medan mopeder är avsedda för nybörjare.
3. Motorcyklar kan uppnå mycket höga hastigheter, medan mopeder kan inte.
4. Motorcyklar är tunga med stora motorer medan mopeder är ljus med mycket mindre motorer.
5. Motorcyklar följa striktare regler licens medan mopeder är undantagna från strikta regler.
6. Motorcyklar har större däck medan mopeder har mindre däck.
7. Motorcyklar har bättre balans medan mopeder är dåliga på balans.
8. Motorcyklar har bättre kontroll medan mopeder har dålig kontroll.