Skillnaden mellan inre och yttre MotorsInombordare vs utombordsmotorer

Det finns två vanliga typer av båtmotorer, och deras namn härleds på det sätt som de är bundna till båten. Utombordsmotorer är monterade utanför skrovet på aktern av båten medan inombordsmotorer är monterade på insidan av skrovet och ofta i centrum av båten. Det finns en hel del överväganden att välja någon typ av motor, och en är ibland bättre än den andra för vissa behov.

En båt kan normalt rymma större och mer kraftfulla inombordsmotorer än utombordsmotorer. Detta är främst på grund av läget för motorn i båten. Är monterat i centrum är vikten av den inombordsmotor jämnare fördelad jämfört med en utombordsmotor som är monterad på den bakre. Med alltför stor för en utombordsmotor kan göra båten obalanserad. Inombordsmotorer ger också en lägre tyngdpunkt jämfört med utombordsmotorer där vikten hos motorn är monterad ganska hög. En lägre tyngdpunkt gör båten mer stabil och mindre benägna att kantra när det träffas av en stark våg eller om vikten på topp flyttar till en sida.

En utombordsmotor är ganska enkel och ofta 't kräver en separat roder eftersom själva motorn stängs att ändra riktning. Men det är nödvändigt för piloten att sitta vid aktern på båten. Eftersom en inombordsmotor inte kan ändra sin riktverkan, det behövs en separat roder att styra båten. det ger ytterligare ett lager av komplexitet men ger frihet med piloten sitta upp framför.Den största nackdelen med inombordsmotorer är svårigheten att serva dem när något går fel. Utombordsmotorer är lättillgängliga, eftersom de är belägna på utsidan. De kan även tas bort för att föras till en butik för reparationer. Å andra sidan, är inombordsmotorer belägna under båten och är endast åtkomligt genom en lucka eller en dörr. Detta ISN 't alltför stort problem för stora fartyg eftersom de har dedikerade maskinrum med utrymme för att arbeta med. Men med små båtar, är det ofta alltför trånga och svåra att arbeta med.

Sammanfattning:

1. En utombordsmotor är monterad utanför båtskrovet medan en inombordsmotor är monterad inuti båtens skrov.
2. inombordsmotorer är vanligtvis större och mer kraftfull än utombordsmotorer.
3. inombordsmotorer ger en lägre tyngdpunkt än utombordsmotorer.
4. inombordsmotorer kräver en separat roder medan utombordsmotorer don 't.