Skillnaden mellan HP och BHPHP vs BHP

Du är skyldig att ha snubblat på termen hästkrafter, oavsett om du äger ett fordon eller inte. HP är ett mått som används under annonser för bilar, och det 'är också något som man ofta hör som används av dem som arbetar i verkstäder, eller ens män som är bilentusiaster, men hur termen hästkrafter, eller BHP? skillnaden mellan de två är vad vi nu kommer att upptäcka.

Låt oss först 'oss börja med vad HP handlar om. Uppfinnare James Watt, hästkrafter ursprungligen mätte mängden arbete, att en häst lyfta kol ur en kolgruva, skulle kunna göra i en minut. På den tiden motsvarade en HP till 33.000 fot-pounds. Idag kan du enkelt konvertera HP i olika enheter, som en HP som motsvarar 746 watt. Det kan också omvandlas till British Thermal Units, eller BTU, joule och kalorier.

Men den vanligaste användningen av HP, som en enhet, är att mäta effekten av en motor '' som du kan avgöra genom att haka det till en dynamometer. Vad HP faktiskt åtgärder, är den maximala acceleration och toppfart på bilen.

Å andra sidan, Brake Horsepower mäter HP hos en motor utan hänsyn till den förlust i kraft som orsakas av vissa delar av motorn, liksom generatorn, växellådan, vattenpump och andra till delar.

Det finns faktiskt inga andra viktiga skillnader mellan BHP och HP, andra än det faktum att när BHP mäts, är motorns vridmoment fastställas genom att en paus till svänghjulet '' i motsats till att använda en momentomvandlare, som i fallet med HP .Att summerize är HP mätt med alla utstyrsel anslutna till motorn, för att bestämma dess maximala hastighet och hastighet. BHP, å andra sidan, är mer av en teoretisk beräkning, som är gjord under laboratorie-kontrollerade betingelser, och utan att ha något fäst på motorn.

Sammanfattning:

1. HP är den utgående motorstyrkan för en motor, medan BHP är ingångsbromsen hästkrafter i en motor.

2. B HP är mätning av en motor 'makt utan effektförluster, medan HP är BHP mindre effektförluster.