Skillnaden mellan märke och modell av en bilGöra vs Modell

Vid fastställandet eller beskriva bilar, gör bil och modeller används ofta som två beskrivande enheter att sätta fingret på eller identifiera en viss bil. Både en bil 's märke och modell används ofta med varandra eller separat för denna funktion. Det finns också exempel när två används utbytbart med varandra.

När det gäller marknaden, vissa konsumenter är väldigt noga bilmärken och modeller. Men ibland finns det människor som är mer speciellt i en aspekt än en annan. Genom att välja en viss bilmodell, kunden plockar automatiskt också märke av bilen.

En bil 's gör hänvisar till bilen' tillverkaren eller företag som producerade bilen. Kända bilmärken inkluderar: Toyota, Volkswagen, Ford, Honda, Peugeot, Hyundai-Kia, Nissan, Renault, Ferrari, Chevrolet, och Daimler Chrysler bland många andra.

Bilmärken är ofta stora, multinationella företag. I vissa fall, är de kännetecknas av sin association med en viss nationalitet eller ursprungsland. Utländska biltillverkare har ofta sitt säte i hemlandet med satellit grenar över hela världen. Till exempel är Toyota och Nissan i samband med sitt ursprung och huvudkontor i Japan. Detsamma gäller för tyska, franska, amerikanska och andra biltillverkare.

Å andra sidan, bilmodeller är de specifika produkter. Bilmodell är ofta specifikt namn, nummer eller inledande att ange skillnaden mellan två modeller. Biltillverkarna använder en hel del bilmodeller (eller namn) för sin bil linje eller serie.

Några kända bilmodell namn är: Mustang, Pontiac, Prius, Focus, Beetle, och många andra. Bilen namn väljs av biltillverkaren för sin egen linje av produkter. Det är särskilt användbart när två rival biltillverkare släpper identiska eller nästan samma bil design.I vissa bilmodeller, är det år dess release eller årsmodell också. Detta används ofta för att skilja en bilmodell från varandra i en bil serien sedan biltillverkarna tenderar att frigöra samma design som en bil-serien under ett namn men under olika tillverkade år.

Bortsett från den valda bilen namnet på bilmodell, det finns andra skillnader i att bestämma en bilmodell. En av dem är den särskilda bilens chassi eller kaross. Bilens chassi är skelettet eller ram av bilen, och vissa bilmodeller har en liten eller stora skillnader när det gäller denna kategori.

Ett bra exempel på en bilmodell är i utföranden. Utföranden är i stort sett 'versioner' av bilen. En bas eller nybörjar bil är en bil som har en grundkonstruktion där bilmodell eller namn skänkt. En ökning i trim nivå (på grund av tillägg och innovationer till grundutförande) höja de utföranden. Den högsta trim nivå är känd som en lyx version / en lyxbil, och har en kombination av namn, initialer, och siffror (i form av ett alfanumeriskt namn) förutom bilmodell namn för att indikera dess funktioner.

Kombinationen av året bilen gör, och bilmodell kompletterar beskrivningen och identifieringen namnet på en bil.

Sammanfattning:

1. En bil 's märke och modell brukar göra upp en bil' identifikations och namn. Bilmärke hänvisar till biltillverkaren eller företag som gjort bilen medan bilmodell hänvisar till bilen själva produkten och dess registrerade identifieringsnamn. Bilmodeller kan identifieras och består av namn, initialer eller siffror.
2. En bil 's fullständig identifiering görs av året när bilen släpptes, bilmärke och bilmodell.
3. bilmärken är ofta särskiljas genom sitt ursprungsland. Många biltillverkare är internationella företag som har en internationell marknad. Bilmodeller, däremot bestäms av biltillverkaren och året för deras frigivning. Detta gäller särskilt i en bil serien där bilar delar ett namn men släpps under olika år. Ett annat syfte med namnet är att särskilja bilen från konkurrerande bilar från företag med liknande design.