Skillnaden mellan Honda Accord och Honda FitHonda Accord vs Honda Fit

Honda flotta av bilmodeller kan betraktas som achievers i deras respektive storleksklassificeringen. Varje Honda representativ bil, från sub-kompakt till stora sedanmodell kategori är antingen hålla domstol i sin klass, eller körs i nivå med ledarna segmentet. Detta är en stor prestation i bilvärlden, men vad händer om vi börjar jämföra dessa modeller i egen regi? Vi börjar med att jämföra två av Honda 's fasta artister i sina respektive kategorier, den medelstora Honda Accord och under kompakt Honda Fit.

I alla frågor om rättvisa, fokuserar vi bara på ingångsnivå modeller för varje bil, som börjar med Honda Accord LX. Den har en 2. 4L inline-fyra motor som producerar 177 hästkrafter vid 6,500rpm, och är parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda. Denna sparsam motor har en bränsleekonomi 25 miles per gallon för stads- och landsvägskörning. Presumtiva köpare kan köpa denna modell för endast $ 21.765.

Honda Fit, å andra sidan, kostar en hel del mindre jämfört med dess 'storebror', på endast $ 14.900, som är som tonåring bil territorium. Men för detta belopp får du en 1. 5L inline-4, 16 ventilsmotor, med 5-växlad manuell växellåda, som helt överraskande för en liten bil, levererar 117 hk vid 6600 rpm, och går i ungefär 29 miles per gallon bensin.

Som med nästan alla asiatiska bilar, båda dessa bilar har framhjulsdrift, och har standard 4-hjuls ABS. De är de enda likheterna i de bilar, bortsett från emblem, för om man tittar under chassit, du 'll se ventilerade skivbromsar på alla hörn av Accord, medan den diminutiva Fit har trumbromsar på baksidan, och skivor up front. Liksom när det gäller tjänstevikt, är Accord LX naturligtvis tyngre på 3230 pund., och stöds av 16-tums lättmetallfälgar, insvept i 215/60-runt-däck. Fit väger 2489lbs., och stöds av 175/65 däcken, på 15-tums fälgar.Det bör noteras dock att alla dessa siffror är för nybörjar modeller, både biltillverkare. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden.

Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem. Samtidigt är Honda Fit tillgänglig i 6 trims, som sträcker sig från den 5-Spd MT, till början av raden Sport 5-Spd AT, med ett navigationssystem, vilket är den enda med en tillgänglig automatisk växellåda.