Skillnaden mellan FMJ Ammo och TMJ AmmoFMJ Ammo vs TMJ Ammo

FMJ (Full Metal Jacket) ammunition och TMJ (Total Metal Jacket) ammunition finns två typer av ammunition bland många andra typer. Dessa två skiljer sig från andra typer eftersom de inte exponera blykärnan. Den huvudsakliga skillnaden mellan FMJ och TMJ ammunition är den grad till vilken ledningen är innesluten. I TMJ ammo, är hela blykärnan av kulan inneslutna i en mantel av en annan metall. I FMJ ammo sträcker ytmaterialet från spetsen ned till endast sidorna. Basen i kulan omfattas inte, och ledningen är fortfarande utsatt. Det är svårt att identifiera FMJ och TMJ ammunition med ögat som bas kulan skulle täckas av höljet.

Den största fördelen med TMJ ammunition är minskningen av mängden bly som sprids i luften. Bly är en mycket mjuk metall som lätt förångas under de extrema värme och tryckförhållanden som det upplever under bränning. Jackan vid basen av kulan i TMJ ammo hindrar ledningen från förångning. Du kan enkelt mäta hur mycket bly förångas i FMJ ammunition genom att jämföra en avfyrade kula från en som bara ryckte från höljet. En avfyrade FMJ kula skulle ha en grop där ledningen förångades.

Bly är ett skadligt ämne, när en överdriven mängd tas in i kroppen. Därför, andas in den förångade bly i luften från dina FMJ rundor kan påverka din hälsa; särskilt om du tillbringar mycket tid i skjutbana, och om det finns en massa människor skjuter FMJ rundor. På grund av detta, vissa skjutbanor, speciellt inomhus sådana, kräver användning av endast TMJ ammunition. FMJ ammo är förbjuden på grund av avgränsat område kan ytterligare öka koncentrationen i luften och ytterligare exponera skyttarna för hälsorisker.FMJ och TMJ ammo utföra identiskt, och du vann antagligen 't märka någon skillnad när du använder någon av de två. Använda TMJ ammo rekommenderas när du tränar, särskilt i slutna utrymmen, som det ökade antalet skott kan sprida en hel del av bly i luft.

Sammanfattning:

1. FMJ ammunition har blykärnan utsätts vid basen medan TMJ ammunition har ledningen helt innesluten.
2. FMJ ammo sprider mer bly i luften än TMJ ammunition.