Skillnaden mellan Civic och EvoCivic vs Evo

Den bilmarknaden nu mättad med bilmärken från USA, Europa och Asien, därför att det är ganska svårt att avgöra vilken en att köpa. Detta gäller särskilt om det är första gången att köpa en bil.

Men det finns många sätt att du kan begränsa dina val till en handfull av märken och modeller. I grund och botten måste du basera ditt val på din drivande behov, din körsträcka, budget och personliga smak. Här kommer vi att titta på hur två olika modeller, från två olika biltillverkning företag, mäta upp mot varandra: Honda Civic och Mitsubishi Evo.

Först produceras i 1992, är Mitsubishi Evo en högpresterande version av den klassiska Lancer, från samma auto tillverkande företaget. Mitsubishi Evo är klassificerad som en sport kompakt bil, även om sport och världsrally bilar av Evo modellen finns också.

Mitsubishi Evo finns i 4-dörrars sedan vagnar och 5-dörrars vagn stilar. Det 'är en front motor, fyra-wheel-drive bil som redan har släppts över hela världen i flera upplagor, från Evolution I och slutar med Evolution X.

Vad sägs om Honda Civic bil? Det 'är faktiskt en produkt av den japanska bilmärket, Honda, som är klassificerat som en subcompact och kompakt bil. Oavsett om du' re en bilentusiast eller inte, bör du redan har hört talas om Honda Civic, ser som det är den andra -longest namnskylten som fortfarande används fram till nu. I samma anda har Honda varit i branschen sedan slutet av 1940 's, så det är inte konstigt att en av deras produkter har blivit omedelbart igenkännlig som ett varumärke.

Idag har Honda Civic förblev stabil bil som det var, men 2009 års modeller fick en liten redesign i bak och fram. Det finns också högteknologiska funktioner till, liksom Bluetooth kompatibilitet och en digital hastighetsmätare. Om du letar efter lyx, kan du välja möjligheten att ha en läderklädda ratten för din Honda Civic LX.Baserat på funktionerna jämfört av Civic och Evo modeller från två olika biltillverkare, är det upp till dig, som konsument, att välja vilket som bäst passar din personliga smak och driv behov.

Sammanfattning:

1. Civic är en bilmodell som tillverkas av Honda, medan Evo är från Mitsubishi.

2. Kulturhus bilar klassificeras som subcompacts och presskroppar; medan Evo bilar är sport kompakta bilar, sport, och världs rallybil sorter.