Skillnaden mellan Honda Civic och Toyota CorollaHonda Civic vs Toyota Corolla

Honda Civic och Toyota Corolla är både bra bilar att köpa, med endast ett fåtal mindre skillnader mellan dem. Det är dock bra att veta de grundläggande detaljerna i dessa två fordon innan du bestämmer vilken som ska köpa.

I termer av deras storlek, de är mycket lika. Båda bilmodeller har nästan samma benutrymme, hip rum, takhöjd och passagerarkapacitet, även om Toyota Corolla har en större lastvolym. Honda Civic kan också övervägas bredare än Corolla och Corolla högre höjd än Civic.

Hästkrafter av de två fordonen är också lite annorlunda. Honda Civic har en motorstyrka på 140 vid 6300 rpm, medan Toyota Corolla har en motorstyrka på 126 vid 6000 rpm. Även om bränslekapacitet båda fordonen är densamma, är Corolla mer bränsleeffektiva, uppnå 32 miles per gallon i staden och 41 miles per gallon på motorvägar. Honda Civic ger ett genomsnitt på 30 miles per gallon i staden och 38 miles per gallon på motorvägar. Toyota Corolla kommer därför att vara billigare när det gäller gas räkningar.

Både Honda Civic och Toyota Corolla har många fantastiska funktioner, men samma funktioner som inte finns i båda bilmodeller. Grundmodellen av Toyota Corolla levereras med bromshjälp, Bluetooth mobiltelefon länkar, en CD-växlare, intermittent vindrutetorkare och lastmattor. Dessa funktioner är frånvarande i Honda Civic, och måste installeras på ägarens 'bekostnad bör de vara nödvändigt. Men Honda Civic har varselljus och dubbla tröskel främre krockkuddar, och dessa egenskaper inte är närvarande i den Toyota Corolla.

Andra funktioner som ingår i den grundläggande modellen av Toyota Corolla, men inte i den Honda Civic, är dörrpaneler trim och sport fjädring för hjulen. Civic gör dock har en iPod integration inbyggd i sin grundmodell.Sammanfattning:

Toyota Corolla är mer bränsleeffektiv än en Honda Civic.

Med tanke på deras priser, kostar Honda Civic om $ 2500 mindre än Toyota Corolla.

Honda Civic har färre nya funktioner i sin grundmodell än Toyota Corolla, som omfattar funktioner som dörrpaneler trim, Bluetooth och CD-växlare.