Skillnaden mellan Altima och MaximaALTIMA VS MAXIMA

Nissan Altima och Nissan Maxima är välkända och framträdande Nissan-modeller. Båda har varit valmöjligheterna för bilister som är intresserade av sedaner sedan 1990 's (även om tekniskt, Maxima först kom till framträdande under 1980' s som Datsun 810) och har blivit klammer för sina respektive nischer sedan dess. Överraskande, de flesta icke-entusiaster är omedvetna om de subtila skillnaderna i Altima och Maxima, eftersom båda är relativt lika stora sedaner från samma företag.

Nissan Altima är en familj sedan med plats för upp till fem passagerare bekvämt. Det har krediterats med utmärkta köregenskaper och prestanda, som är dess viktigaste drar. Makt är också en av dess kännetecken, tack vare alternativ vid köpet. Altima är också ingen slöfock i presentationen avdelningen, med standarden eller coupe variant tillgänglig. Den senaste generationen (fjärde, för att vara exakt) från 2007 (med coupe debuterar ett år senare) har liten skillnad från sina förfäder. Det är standard 3. 5-liters, 175 hk motor men det kan eventuellt uppgraderas till mer kraftfull 3. 5-liters V6. De senare 's mer aggressiv motor kan nå 0-60 i 6 sekunder, ganska ovanligt för en familj sedan.

Överförings inkluderar en manuell, sexväxlad version eller mycket hellre kontinuerligt variabel transmission (CVT). Företräde mellan alternativen transmissions helt utifrån kundens val som tidigare är notoriskt svårt (eller åtminstone otymplig) för att fungera. Som förväntat från en familj sedan tillhandahåller Nissan Altima gott om utrymme för en genomsnittlig grupp, även om den senaste generationen är något mindre än sina föregångare. Den senaste 2010 versionen innehåller uppgraderad utstyrsel, som sträcker sig från en iPod-port, en bättre ljudsystem, och GPRS navigering. För bränsleeffektivitet, altima får 20 miles per gallon (stad, 27 för motorvägar). Dessutom altima erbjuder en hybrid modell som kan få upp till 35 miles per gallon. Prissättning för Altima är ca $ 20,000- $ 30,000.

Nissan Maxima, å andra sidan, har haft sin sjunde generationen släpptes 2009. Ursprungligen taggade som Datsun 810, det var re-dubbade Maxima i början av 1980 's. Maxima är en medelstor sedan med fram- fyrhjulsdrift som kommer med 3. 5-liters V6-motor som standard, vilket kan nynna till ett belopp av 290 hk. det kommer också med kontinuerligt variabel transmission (CVT) som standard för modellen. Maxima har en större inre utrymme än Altima och basmodellen har standardbekvämligheterna och säkerhetsfunktioner. Men SV modeller har mer lyxigt boende.

Oavsett den valda modellen, det finns flera alternativ för underhållning, navigering och säkerhetssystem. Av dessa höjdpunkter är en Bose högtalarsystem, iPod-gränssnitt, en backkamera och telefon navigationssystem. Den har också en mycket robust suspension jämfört med andra i sitt slag. Bränsleeffektivitet för de senaste Maxima klockor på 19 miles per gallon (stad, cirka 26 till motorväg resa). Standarden Maxima prisklass är ca $ 30.000 till $ 35.000.

Sammanfattning1.

Altima har en 3. 5-liters, 4-cylindrig motor som pumpar 175 hp; Maxima 's standardmodell har en 3. 5-liters V6-motor med 290 hästar. Men på möjligheten att köparen, Altima kan utrustas med den senare också.
2.

Altima har möjlighet att välja antingen 6-växlad manuell växellåda eller CVT; Maxima levereras som standard med CVT.
3.

Maxima har mer rymliga och rymlig interiör; Altima erbjuder en hybrid modell för bättre bränsleeffektivitet, även om de grundläggande miles per gallon (mpg) för de två har mycket liten skillnad.
4.