Skillnaden mellan hydraulkran och Kran på bandHydraulisk kran vs Kran på band

Både hydrauliska kranar och bandgående kranar används i byggarbetsplatser och andra områden som kräver hosting eller lyft mycket stora eller mycket tunga föremål. Både utrustning har kranen funktionen för att göra en plikt för att lyfta och flytta laster, laster, och alla typer av material som krävs för att flyttas till en annan plats.

Både utrustning har samma delar C masten, svängenheten, kranarmen, motorn, spåren (om kranen är den mobila typ), kontrollområdet och rörelse hytten. Kranarna kan rymma en krok som ett instrument för att lyfta lasten och stora motvikts bollar.

Den hydrauliska kranen kommer i form av en lastbil och klassificeras som en kran medan kran är en typ av kran i sin egen rätt och möjlighet att flytta runt platsen från en plats till en annan på grund av dess larvfötter .

Hydrauliska kranar drivs av en intern hydraulsystem i form av de vanliga två uppsättningar av hydrauliska pumpar. Hydraulpumparna ger tillräcklig styrka för att lyfta en stor mängd vikt på en regelbunden basis. En hydraulisk kran kan manifesteras i olika kran mönster och typer. Den vanligaste hydraulkran design är den hydrauliska kran. En hydraulisk kran kan ha järnvägen hjul eller band som dess metod för förflyttning.

Å andra sidan, är en bandgående kran som kännetecknas av en annan funktion C banan och framdrivningssystem. Spårsystemet är basen för hela maskinen och ger utrustningen med stabiliteten för rörlighet.Sökroboten kran är lämplig utrustning för små till medelstora anläggningar. Andra egenskaper hos bandgående kranar är att de är tunga, stora, och de måste monteras för installation och demonteras efter användning. Denna typ av kran är också i stånd att resa med en last.

En kran är valet av utrustning för områden med ojämn mark, alla typer av jord, och alla väder. Sökroboten kran är en 'extra stark kran version' och perfekt för alla terränggående platser. En hybrid av båda typerna av kran är den hydrauliska kran på band. Den kombinerar funktionerna i båda kranarna möjliggör lasten och lyft fler laster från en plats till en annan plats.

Säkerhet och försiktighet bör alltid utövas i närheten av dessa två typer av utrustning. Dessa två typer av kranar är vanligtvis hantera stora mängder av vikt, och utrustningen i sig är en betydande del av vikten. Personer som driver dessa maskiner känna till förfarandena säkerhet och korrekt användning av maskinerna för att få arbetet gjort utan minsta möjlighet till skada eller men på platsen.

Sammanfattning:

1. Båda kranarna har de grundläggande delarna av en kran. Den viktigaste egenskapen hos en hydraulisk kran är hydraulsystem som gör att kranen för att flytta medan kran har banan och framdrivningssystem.
2. Den hydrauliska kranen är vanligen i form av en hydraulisk kran medan kran är en typ av kran i sig.
3. Som en del av mobilkranar, kan den hydrauliska kran antingen har järnvägshjul eller larvfötter för medel för transport medan kran endast har larvband.
4. Band kranar anses vara tyngre och större än hydrauliska kranar. De behövde också monteras för användning och dess omvända processen efter användning.
5. Band kranar är mycket användbara i grov områden eller på ojämn mark, medan den hydrauliska kran är bättre på jämna ytor.