Skillnaden mellan Honda Accord och Honda Civic SIHonda Accord vs Honda Civic SI

De flesta, om inte alla, biltillverkare skulle hellre jämföra sina modeller mot konkurrens, snarare än mot en av sina egna. Detta är en anledning till varför det finns olika modeller, utföranden, motorer och prislappar, i varje given biltillverkare 's sortiment av fordon. Även vad händer om två olika modeller från samma företag erbjuds nästan identiska priser? Vi hittade att Honda 's ingångsnivå Accord LX har en prislapp nästan lik sin yngre bror, Civic Si sportsedan, som i sin egen rätt, är en stor aktör på den kompakta sedan kategori. Prissättningen närhet i sig, skulle säkert motivera en jämförelse, som vi är på väg att göra.

Denna jämförelse är precis som syskonrivalitet, en rak upp konkurrensen för att visa vilken bil är det bättre köp C från en tillverkare. I alla frågor om rättvisa, vi jämföra varje modell 's instegs erbjudande, som börjar med den sportiga Civic Si. Pris på $ 21.905, Civic Si har massor att erbjuda sin potentiella köpare, såsom en 2. 0L inline-fyra motor, som är parad med en sportig, 6-växlad nära förhållandet manuell växellåda. själva motorn ger en sinnesrörelser 197 hk vid en skrikande 7800 rpm, men du fortfarande få en kombinerad 24mpg genomsnitt på bränsleeffektivitet.

Honda Accord har LX trim, som har en 2. 4L inline-4, parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda, som ger 177 hästkrafter vid 6,500rpm. Denna sparsam motor har en bränsleekonomi 25 miles per gallon för både stad och landsvägskörning. Det föreslagna priset för basmodellen startar på $ 21,765.

När det gäller tjänstevikt, Accord LX ser ut som en tungviktare på 3230 pund., Och stöds av 16-tums lättmetallfälgar insvept i 215/60-runt-däck. Civic Si, å andra sidan, väger endast 2895 pund., Och stöds av låg profil, 215/45 radialdäck på 17-tums lättmetallfälgar.Förutom de uppenbara likheterna, såsom märket, båda bilarna har också samma framhjulsdrift set-up, 4-hjuls ABS, ventilerade skivbromsar på alla hörn, och en pålitlig rykte i sina respektive kategorier. Man måste komma ihåg dock att alla dessa siffror är för instegsmodeller bara, för både bilar. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden.

Civic Si finns i 4 trims, nämligen, den 6-Spd MT, den 6-Spd MT med prestanda däck, och den 6-Spd MT med SatNav / prestanda däck. Alla trim kommer i både coupe och sedan karossutformningar, och är utrustade med standard 2. 0-liters inline-4, 197-hk motor, med den exklusiva nära förhållande sexväxlad manuell växellåda.

Samtidigt Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.