Skillnaden mellan Honda Accord och Lexus ES 350Honda Accord vs. Lexus ES 350

Vi tar en titt på Toyota 's lyx auto varumärke, Lexus och dess ingångsnivå sedan, ES 350, och matcha det mot sin rival företag, Honda, och dess Accord LX, för att se om någon av dessa bilar är bra eller praktiskt nog att äga i kölvattnet av den senaste tidens ekonomiska baksmälla.

Vi börjar med den populära Honda Accord LX, som har en 2. 4L inline-fyra motor, parat sig till en 5-växlad manuell växellåda växellåda. Denna sparsam motor har en bränsleekonomi 25 miles per gallon för stads- och landsvägskörning, och har tillräcklig hästkrafter (177), uppnås vid 6,500rpm. Företaget 's föreslagna priset för denna modell börjar på $ 21.765.

Lexus ES 350, som faktiskt hör till fordons lyx avsnittet börjar på $ 34.800, och för detta pris det finns en standard 3. 5-liters V6-motor, som uppnår 22-mpg för både stad och landsvägskörning. En 6-stegad automatisk växellåda med överväxel är ansluten till motorn, och har förmågan att nå 272 skrikande hästar på 6200rpm, och leverera dem till framhjulen.

Nu båda dessa bilar har fyra hjul ABS på ventilerade skivbromsar som standard säkerhetsfunktion. När det gäller tjänstevikt, kommer Accord LX i en något trimmer 3230 pund., Jämfört med Lexus, som väger in på 3605lbs. Accord 's vikt stöds av 16-tums lättmetallfälgar insvept i 215/60-runt-däck, medan Lexus ES350 har 215/55 spec däck på 17-tums fälgar.Man måste komma ihåg dock att Lexus ES finns i endast en trim, vilket naturligtvis är 350. Detta lyxiga sedanmodell har följande bekvämligheter du inte skulle 't hitta som standardutrustning på en bas Accord LX: en moonroof, nyckellös start, elmanövrerade framstolar, en teleskopisk ratt, är dubbla zon automatisk klimatkontroll, en in-dash CD-växlare, och vackra trä trim. kastas, stabilitetskontroll och ett sortiment av krockkuddar utan extra kostnad.

När det gäller Honda Accord, det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.