Skillnaden mellan Chain Drive och bälte DriveKedjedrift vs Belt Drive

Både en kedjedrift och remdrift är en del av mekanismer som tillåter förflyttning och en överföring av makt inom en viss del av maskiner. Den vanliga tillämpningen av en kedjedrift och remdrift är att överföra kraft eller som en metod för att flytta föremål som hissa eller förmedla. Kedjedrift och remdrift används ofta i många fordon (som cyklar, motorcyklar och bilar) och andra mekaniska applikationer som garageportar och liknande.

Både kedjedrift och remdrift är utformade som kontinuerliga och ändlösa slingor som rör sig när motorn är igång eller används. Kedjedrivningen, som namnet antyder, består av kedjor med speciella strukturer som tänder på ena sidan och en motsvarande etsning på den andra sidan (drivaxlar). Kedjedrivningen fungerar när de två sidorna länka samman som uppmuntrar rörelse av kedjan samt makt. De mönster och strukturer gör det också möjligt att kedjan att hålla och hålla den på ett ställe och en riktning.

Å andra sidan, är remdrivningen en jämn och bred spännvidd av syntetiskt material. Remdrivningen i sig kan tillverkas av gummi, plast, och andra syntetiska ämnen.
Varje typ av enhet har sin egen uppsättning av fördelar och nackdelar.

Kedjedrivningen är ett bra val eftersom det är starkare eftersom den är gjord av metall och varar längre, mer pålitlig att använda och lättare att reparera. Det är också lättare att växla i fallet när kedjan bryts. Men inkluderar dess nackdel kräver smörjning att löpa smidigt och smidigt, och kedjan kan fastna i länkarna eller kan mangla sig medan på flykt. Enkla kedjedrift innehåller vanligtvis två växlar; de mer komplicerade konstruktioner har vanligen två eller flera växlar i konstruktionen. De ytterligare kugghjul kallas 'tomgångs kugghjul' och oftast don 't bidra till enheten och dess övergripande förhållande. Det enda som påverkar utväxlingsförhållandet är antalet kuggar i den första och senaste växeln.Kedjedrift ses vanligen i cyklar, motorcyklar och bilar. De är också komponenter i många branscher såsom militären (för tankar) och inom gruvindustrin. Klassificeringarna för en kedjedrift är följande: rullkedja, dubbel stigning rullkedja, tyst (inverterad tand) kedja, avtagbar kätting, ingenjörsstålkedja. Det finns också tre typer av last klassificeringar för kedjedrift: smidig belastning, moderat stötbelastning och tung stötbelastning
Å andra sidan, är en remdrift bäst för maskiner och är mycket användbar vid inspektion med avseende på skador eller slitage. Ytan på bandet kan lättare visa tecken på nämnda brister och kan vara en indikation på att köpa en ny för utbyte. En annan fördel med remdrift är att det kräver färre justeringar och är tystare, renare, och löper smidigare jämfört med kedjedrift. Denna typ av enhet 't kräver smörjning som kan betraktas som en merkostnad för att hålla maskinen. Det dåliga remdrift är de ofta don' t pågå längre eller upphöra tidigare jämfört med kedjedrift. Remdrift kan också glida eller knäppa om bältet ISN 't bibehålls eller åtminstone kontrolleras beträffande tecken på skador och slitage.

De typer av band enheter är olika. Listan över dess slag inkluderar flatremmar, runda remmar, vee bälten, flerspåriga bälten, ribbstickad bälte, film bälten, metallband, ändlösa rundremmar, kuggremmar, special bälten, böljande vägar och flygande rep.

Sammanfattning:

1. Båda kedjedrift och remdrift är metoder för att överföra kraft och objekt inom en maskin. Den huvudsakliga skillnaden mellan de två enheterna är att en kedjedrivning drivs av en kedja slinga medan en remdrivning drivs av en rem.