Skillnaden mellan uppriktning och balansering Anpassning vs Balancing

Olyckor händer och ibland de gör på grund av människans 'vårdslöshet. När du kör, måste man se till att bilen är i tip top form, kontrollera allt som kan förorsaka funktionsstörningar. Bilen' s däck är mycket viktiga och bör ges ordentlig uppmärksamhet och omsorg, eftersom de ofta försummas.

Justering och balansera din bil 's däck är mycket viktigt, särskilt om du får nya. Vi antar alltid att hjul och däck görs med perfekta mått, men det finns många oegentligheter som kan göra dem obalanserad eller snett.

Balansera däcken efter att sätta dem på hjulen kommer att påverka hur de kommer att fungera liksom deras slitage. Detta bör göras när ett däck avlägsnas och ersättas av en annan på ett hjul.

Om bilen inte är i linje bra eller om det finns trasiga bälten i däcket och lera i kanterna, kan däcket bli obalanserad. Du kan identifiera detta genom att kontrollera om däcken är slitna ojämnt eller om det finns en klump i dess mitt.

Ur balans däck kan orsaka bilen att vibrera som inte kände när fordonet rör sig sakta men det blir mycket påtaglig som bil vinster hastighet och kan göra passagerarna obekväma och osäkra.När detta händer, ta bilen till en bil butik så att den kan repareras av erfarna mekaniker. Lösa problemet tidigare kan göra det lättare att åtgärda.

Anpassningen kan endast göras när fjädringskomponenter slitas ut och om däcken utsätts för plötslig stöt, stöta på föremål eller gropar, eller om det är ojämn däckslitage. Ojämnt däckslitage kan göra dem ansikte skiljer sig något från de andra däcken, vilket gör att bilen att vara svårare att hantera.

Det som du kommer att märka när bilen inte är i linje väl är att det kommer att dra bilen i en eller annan riktning. Korrigera detta kommer att göra bilen eller fordonet följa en rak bana. Detta måste åtgärdas omedelbart eftersom det kan orsakas av utslitna delar och kan leda till olyckor.

Sammanfattning
1. Balansering görs vanligen när däcken monteras på bilen, medan anpassningen sker när det är ojämn däckslitage och fjädringskomponenter och andra delar är redan slitna.
2. Balancing behövs när det finns trasiga bälten och lera i kanten, medan anpassning behövs när bilen har gått över gropar eller har stötte till något eller när styrning och fjädring delar är slitna.
3. Obalanserade däck kan göra att bilen att vibrera obehagligt, medan felinriktade bildäck kan orsaka bilen för att dra i en riktning, beroende på vilken sida den slitna däcket är beläget.
4. Har du problem med balansering av däcken kan göra rida obekväma, samtidigt som problemen med inriktning kan leda till allvarligare problem och olyckor.