Skillnaden mellan LT och P DäckLT vs P Däck

Däcken på lastbils- och passagerarfordon är olika. Däcken skiljer sig i sin storlek och lufttryck. Jo, för att skilja mellan lastbils- och passagerarfordonsdäck, är bokstäverna LT och P placerad framför däckdimension.

Om du vill bära tyngre laster, eller vill resa på hårda vägar, då de bästa däcken är LT däck, eftersom de är tuffare på vägarna än P däck. Om du bara vill rida på vägarna, och om det finns inte mycket att bogsera eller bära, då P-typ är det bästa valet.

P däck avser Personbilsdäck och LT avser lätta lastbilar däck. En av de viktigaste skillnaderna som kan märkas mellan de två typer av däck är att de LT däck är inte så flexibel som de P däcken.

När man jämför deras hållbarhet, LT däck är mer hållbara än däcken P-typ. Dessutom LT däck är starkare jämfört med de P-typer. LT däck rida grövre än P däck, som rider smidigare på vägarna.

En annan skillnad som kan ses mellan de två typerna, är att ljuset däck för tunga fordon komma med maximal inflation. Till skillnad från Personbilsdäck är lätta lastbilar som används för transport av fler laster. LT däck har ett lastområde av 10 lager, medan P däck bara har en 4 ply belastningsområde.

Lätta lastbilsdäck är gjorda av mer aggressiva slitbanor än däcken Passagerar typ. LT däck kommer att ge en mer stabil känsla på vägarna.

Sammanfattning:

1. P däck avser Personbilsdäck och LT avser lätta lastbilar däck.2. LT däck är inte så flexibla som P däck.

3. LT däck rida grövre än P däck, som rider smidigare på vägarna.

4. lätta lastbilar däck är starkare jämfört med passageraren typer.

5. Till skillnad från Personbilsdäck, lätta lastbilar däck kommer med maximal inflation.

6. Ljus lastbilsdäck har ett lastområde av 10 lager, medan Personbilsdäck bara har en 4 ply belastningsområde.

7. LT däck är gjorda av mer aggressiva slitbanor än däcken P-typ.