Skillnaden mellan Split AC och fönster ACSplit AC vs Window AC

När det gäller att kyla ett rum, det finns två vanliga typer av luftkonditionering enheter som vi kan välja mellan; fönstret typ och typen split. Skillnaden mellan de två är deras förpackningar. Ett fönster typ är en kompakt enhet där alla komponenter är förpackade inuti. Det behöver bara vara korrekt monterad och ansluten-in att fungera. Å andra sidan, en delad typ AC kommer i två diskreta paket; en för den varma sidan och en annan för den kalla sidan. De två sidorna är förbundna med rör som transporterar vätskorna.

En viktig faktor när man väljer mellan de två är den mängd ström. Eftersom ett fönster typ är förpackad som en helhet, kan det inte ha alltför mycket makt eller enheten skulle bli för stor. En delad typ kan vara mycket större och fortfarande verkar små inuti så mycket av beståndsdelarna är belägna utanför. Om du funderar på att kyla en rimlig storlek rum, kan du ha båda typerna, men för mycket större rum, har endast en delad typ tillräcklig effekt.

En nackdel med delad typ luftkonditionerings är effektivitet. Slangen som förbinder de två delarna bär kylmediet och måste vara isolerad. Trots isoleringen, fortfarande förluster del av kyla; ju längre röret, desto större förlust. En delad typ behöver också två fläktar för att cirkulera luften; en för den kalla sidan och en annan för den varma sidan. Med ett fönster AC, en enda motor driver båda fläktar.Även om du kan montera ett fönster typ AC på ett fönster, de flesta människor faktiskt ge en särskild hål i väggen för att montera den med lämpliga fästen på baksidan för att hålla de flesta av vikten. Du måste hitta en mur mellan rum och utsidan med tillräckligt utrymme. En delad typ är faktiskt mycket lättare att installera som slangen ger stor frihet vid montering av enheten. Även rum med någon direkt väg till utsidan kan kylas; med tanke på att längre slang behöver användas. Det finns också anledning att skapa ett stort hål i väggen som endast slangen måste passera igenom.

Sammanfattning:

1. En split AC kommer i två delar medan ett fönster AC kommer i bara en
2. Split ACs har mer makt än fönster ACS
3. Split ACS är tystare än fönster ACS
4. Split ACS kan vara mindre effektiva än fönster ACS