Skillnaden mellan aluminium och aluminiumfälgarAluminium vs Alu Fälgar

Skillnaden mellan aluminium- och aluminiumfälgar är ganska förvirrande för ett fåtal, men i själva verket är en legering bara kortare, och användas som ett alternativt ord för aluminiumfälgar. Aluminiumfälgar eller hjul, lättmetallfälgar och aluminium lättmetallfälgar, är alla olika namn på samma enheter.

Aluminium och aluminiumfälgar är tillverkade med hjälp av gjutning, och en del är smidda. Aluminium och aluminiumlegeringsfälgar är gjutna i en form i en varm flytande tillstånd, och kyldes sedan. Processen gör det möjligt för dem att vara korrekt i både de tyngre och ljusare områden. Mindre vikt på hjulet skapar mindre stress på däcket, och så en balans skapas.

Gjutna hjul är billigare än smidda hjul, som är lättare och starkare. Aluminium- eller lättmetallfälgar är också populär för kosmetiska ändamål. Aluminium och aluminiumfälgar är till stor del korrosionsbeständiga, men utsatt för galvanisk korrosion. De finns i attraktiva bare metal finish. Deras rostskyddsegenskaper få dem att ha något behov av färg, eller hjulsidor.

Aluminiumlegering och aluminiumfälgar är inte lätt att reparera, men reparation är billigare än ersättning. Eftersom de är dyrare, de marknadsförs som valfria tillägg. Aluminium och aluminiumfälgar används för att öka prestandan. De är populära att manipulera hantering och fjädring, samt betyda lyx eller rikedom.

Aluminium och aluminiumfälgar är lämpliga för mildare temperaturer, och är lättare i vikt med en snabbare acceleration hastighet, som rotationsmassan minskar på grund av lägre vikt, och de är snabbt bromsas. Aluminium och aluminiumfälgar tillverkas genom att kombinera olika metaller, vilket gör dem mindre formbart. De är homogena hybrid avgjutningar, och tillverkas i många typer av aluminiumfälgar, såsom smidda aluminium, ett stycke och tvådelade gjutna aluminiumfälgar etc.

Av alla typer, smidda aluminiumlegeringar är de dyraste hjul. Smidda aluminiumfälgar är starkare men lättare än metallfälgar. Kolfiber aluminiumhjul är lättare än de flesta andra metallfälgar, men också dyrt med nackdelen att de kan bryta. Aluminiumfälgar ger en ljusare massa vikt för sportbilar, och är också bearbetas för en lysande utseende. Aluminium och aluminiumfälgar är tillverkade för gatu kommer personbilar och lätta lastbilar. Finishen av aluminium och aluminiumfälgar är hög glans, krom skugga, förkromning och krom. Gjuten aluminium och aluminiumfälgar ger optimal stel, viktfördelning och optimering av vikt. Fördelarna med aluminium och aluminiumfälgar är att de finns i alla storlekar, och komma med viktbesparing teknik. De kan målas eller ljusa maskiner. Metallfälgar är en legering av aluminium, med magnesium, vilket gör dem mer hållbara och billigare. Lättmetallfälgar kan köpas för mindre än $ 100 per hjul, eller upp till mer än $ 1000 per hjul.Sammanfattning:

1. Aluminium och aluminiumfälgar är olika namn på samma enheter.

2. Metallfälgar är lätt och korrosionsbeständig.

3. Aluminium och aluminiumfälgar är också används för kosmetiska ändamål och för tävlingsbilar

4. Aluminium och aluminiumfälgar är starkare, och kan målas eller lämnas som de är.