Skillnaden mellan FWD och 4WDFWD vs 4WD

Trots att ett stort antal bilmodeller från olika tillverkare, det finns bara ett fåtal motor / transmission layouter att de följer. Två av dessa layouter är FWD (Framhjulsdrift) och 4WD (fyrhjulsdrift). Den största skillnaden mellan FWD och 4WD, naturligtvis, är antalet hjul som de kan leverera ström till. En FWD kan bara leverera kraft till framhjulen. Däremot 4WD fordon har möjlighet att driva alla fyra hjulen, som kan komma till nytta i vissa situationer, men i allmänhet bara använda de två bakhjulen.

Den största fördelen med 4WD är det ger större kontroll och manövrerbarhet i svår terräng som lera, snö, stenar, och många andra. En FWD förväntas inte tas off-road eftersom det kommer att fungera ganska dåligt, särskilt om framhjulen tappar greppet.

En 4WD använder en drivaxel för att leverera ström från motorn monterad på framsidan till bakhjulen. Närvaron av en drivaxel kräver att en 4WD vara högre från marken så att det spelar ingen 't bli träffad. En FWD' t behöver en drivaxel som går från framsidan till baksidan, eftersom både motorn och hjulen det befogenheter vid främre; sålunda resulterar i flera fördelar.

Den första är billigare underhållskostnader eftersom den har färre rörliga delar som kan misslyckas eller behov tar hand om. En 4WD fordon har många delar, inklusive låsmekanismerna för ingrepp med framhjulen. Den minskade totalvikt av en FWD leder också till ökad bränsle körsträcka. Bränsleeffektiviteten ökas ytterligare av det faktum att en FWD fordon 't verkligen behöver en stor motor, till skillnad från en 4WD, som behöver det extra kraft när du kör alla fyra hjulen.Ett 4WD fordon är nödvändigt om du rutinmässigt gå off-road eftersom; antingen som en nödvändighet eller som en hobby. Men för resor över belagda vägar, skulle en FWD fordon göra fint nog. En FWD fordon ger också ytterligare fördelar som bättre bränsle körsträcka och billigare underhållskostnader. Så om du inte verkligen lämnar belagda vägar i din typiska resor, är en FWD det bättre alternativet mellan de två.

Sammanfattning:

FWD använder endast framhjulen att köra medan 4WD kan använda alla fyra
4WD är bättre för svår terräng än FWD
4WD kräver en drivaxel medan FWD 't
FWD har färre rörliga delar än 4WD