Skillnaden mellan Civic och SkylineCivic vs Skyline

Skyline är en linje av bilar som tillverkas av Nissan. Ursprungligen var det gjort av Prince Motors Company sedan 1957 innan fusionen med Nissan, som ägde rum 1966. En Skyline bil kan vara en Sedan eller Coupe. År 1989 var R32 plattformen införs följaktligen släppa 'vagn' form. Skyline är en av de mer populära tuner bilar sedan 80-talet fram till nu, särskilt de Skyline plattformar, R30 till R35.

De mest avundsvärda funktionerna i bilen är dess inneboende prestanda kvaliteter. Här finns en kraftfull raka sexcylindriga motor, en beundransvärd trim i GT-R, och en turboladdare. Skyline har blivit en stapelvara i videospel, särskilt i racing typer av virtuell tävling. Det har också dykt upp i otaliga filmer och varit med på olika tidningar.

Mycket till en hel del auto entusiaster 'bestörtning, är Skyline inte distribueras i USA. Men efter National Highway Traffic Safety Administration medgivande att tillåta import av 90-99 GT-SS och GT-R, en hel del Skyline bilar landade på amerikansk mark. Återigen är detta dock med villkoret att sådana bilar skulle ändras till kraven i USA: s federala Motor Vehicle Safety Standards.

Under mycket lång tid har Skyline varit en konsekvent aktör inom bilindustrin som en av de mer gynnade tuner och prestanda bilar. Det var 2001 som Skyline 's 11: e generationen gjort en annan betydande drag. Nissan Skyline V35, som bygger på FM-plattformen, tappade sitt varumärke funktioner som den raka sexcylindriga motorn, turboladdare, och GT-R. Denna förändring utvidgas till alla efterföljande Skylines. den transformerade Skyline har nu en större motor och med en mer förbättrad balans. det har kallats som den bästa Skyline någonsin gjorts. Skyline är nu på 12: e generationen.

En annan populär japansk bil är Honda Civic. Det är utan tvekan den mest populära bilen för den dagliga tuner. Även Skyline har varit i den totala produktionen längre än Civic, det har varit i produktion under en mycket lång tid i Nordamerika. Den första generationen av Honda Civic var 1972 och för närvarande på sin 8: e generationen.

När det gäller prestanda, den genomsnittliga Skyline kommer utan tvekan bättre än toppen av resultatlinjen Civic, även om man antar att fabriksinställningarna lämnas orörda. De Skylines anses vara lyx sport / prestanda bil. I dessa villkor, är Civic inte i ligan Skyline. Icke desto mindre är Civic desto mer bränsleeffektiva av de två.Sammanfattning:

1. Nissan Skyline var huvudsakligen importeras till USA och inte fördelas där medan Civic har länge producerat i Nordamerika.

2. Båda är japanska tillverkade bilar men från olika företag. Civic är från Honda Motors medan Skyline är från Nissan Motors.

3. Nissan Skyline var en mycket gammal rad av bilar som startade 1957. Honda Civic 'produktion startade 15 år senare.

4. Civic är för närvarande på sin 8: e generationen medan Skyline är på 12: e.