Skillnaden mellan Inline och V-motorerInline vs V Motorer

Inline och V-motorer är mycket populära konfigurationer bland bilar och även i flera cylinder motorcyklar. Den huvudsakliga skillnaden mellan dem ligger i hur cylindrarna är anordnade. Inline motorer har cylindrarna i en rak linje, medan en V-motor har cylindrarna grupperade i två och arrangerade i en V vid en viss vinkel; arrangemanget leder till namnet på konfigurationen av motorn.

Den största fördelen som produceras av V-motor är kompakthet. Bilar med radmotorer tenderar att ha mycket långa kåpor på grund av de långa motorer. V-motorer med samma antal cylindrar är nästan hälften så stor, vilket gör att huven för att vara mycket kortare; trots att detta ökar den bredd som är något, är det inte betydelsefullt att öka bredden på en bil. En annan aspekt av denna fördel är att V-motorer kan göras större och därmed mer kraftfull än radmotorer. Det finns inte riktigt inneboende designen själv utan att skapa en motsvarighet till en V8 eller en V12-motor skulle vara för lång för praktisk användning i bilar.

Nackdelen med en V-motor är den resulterande vibration som händer när du har ett udda antal cylindrar på varje sida. Den udda tal på varje sida innebär att de vibrationer som orsakas av varje cylinder inte är balanserad och skulle börja att vagga motorn och fordonet. En V6 och V10 skulle vara mottagliga för denna kraftiga vibrationer och fordon som har dessa motorer måste anställa balansaxlar för att minimera vibrationerna och ger en mer komfortabel körning för passagerarna.Inline och V-motorer används också i flygplan, båtar och andra motordrivna fordon. I bilar, har användningen av radmotorer sjunkit till vägkanten till förmån för de mer kompakta och lättare V-motorer. Det ger biltillverkarna att packa mer hästkrafter i mindre bilar.

Sammanfattning:

1. Inline motorer har sina kolvar anordnade i en rak linje, medan V-motorer har dem omväxlande i en V-form
2. Inline motorer är längre medan V-motorer är bredare
3. V-motorer kan ha fler cylindrar än radmotor