Skillnaden mellan baitcast och SpinningBaitcast vs Spinning

Två av de vanligaste typer av hjulen snurrar de baitcast hjulen. De är specialiserade bas på fiske faktorer såsom gjutning avstånd, linjekapacitet, locka vikt eller kombinerade massa och hastighet av fångsten, vindstyrka och så vidare. Ännu viktigare är den största skillnaden mellan spinning och baitcast i de tekniska och struktur av linjen och hur de nämnda hjulen hantera det. Till exempel, i en spinnrulle, avböjer linjen till slutet av spolen, att användaren minimal kraft för att starta linjen kommer från spolen. Detta är samma anledning till varför snurrande hjulen är mest lämpade vid gjutning särskilt lätta beten. Den låga drag krav på att få linje från spolen ökar väsentligt som linjen sträcker sig ut och spolen blir tommare. I själva verket kan det öka lure-tumla under gjutningen.

Snurrande hjulen är också lättare att förbereda sig för användning som de don 't kräver inställning för spolen spin och lura vikt. Dessa är i allmänhet lättare att hålla som haspelrulle' s vikt är under stången i stället för ovanpå det. Nackdelen är dock skulle vara att friktionen är konstant genom hela gjutningen. Detta begränsar det att rymma gjutning avstånd effektivt. Lägg till denna begränsning raden 's styvhet som det går upp med tyngre linjer. Det vrider nästan linjen när avbryts under själva dra. Omvänt med en baitcast rulle, vänder spolen som raden sätter igång. Det innebär att det krävs mer kraft och upprepning för att få spolen spinning vid början av den gjutna. Men när den börjar snurra, det förvärvar sin egen vinkel tröghet, vilket gör linjen för att uppmana till nominella kraften för att hålla den snurrar. och eftersom linjen upprullar utanför spolen , den går rakt ut genom styrningarna, med mindre friktion, vilket tillåter baitcasting stavarna att ha små guider. Den drag produceras är både kontrollerad och justerbar.

Används korrekt, kan en baitcast ställa in bromsarna minst inställning och enkelt kasta mycket längre än med en spinnrulle. Vidare baitcast specialiserat sig på styrka och linje till lure kapacitet. Det gör det möjligt för lockbete för att kasta mer exakt med färre chanser faller, vilket ger sportfiskare mer kontroll över lure placering än andra typer av rullar, så att användaren kan placera beten på kritiska platser som bredvid stockar, inom inches av kusten, eller mitt i mitt i en tät skog. Baitcast rullar don 't twist under ett avbrott på motståndet, utan går ut linjärt och avkastning som det var Detta gör den idealisk för större fiskar..

Men baitcast rullar har också ett rykte om att vara svårare att använda än andra typer och kräver noggrann tummen tryck och hög kännedom rullen 's bromssystem, vikten av lockbete, och spole friktion. Det kräver sina användare att justera spole friktion, beroende på varje bete för att gjutas. Plus, det 'är inte så lätt att förbereda sig så det spelar ingen' t sitta bra på golvet, istället måste ligga upp och ned.Sammanfattning

1. Spinning och baitcast rullar skiljer sig främst i mekaniken i linjen och hur de kontrollerar det.

2. snurrande hjulen är lättare att ställa in, med tanke på deras enklare struktur. De är också lättare att hålla och använda som de don 't kräver justering bas på spolen snurra och lura vikt. Det' är mer benägna att vrida linjen när den har fångats upp under själva dra, vilket begränsar det från längre gjutning.