Skillnaden mellan Ultegra och Ultegra SLUltegra vs Ultegra SL

Ytterst den största skillnaden mellan Ultegra och Ultegra SL, är mer än bara pris, men det är definitivt en faktor. Den Ultegra är billigare än den nyare versionen av Ultegra SL.

Du kan raka så mycket som en fjärdedel pund av din ram 's vikt med nyare Ultegra SL. Den ljusare ram har krediterats för bättre tid, enklare övergångar och snabbare hantering och lyhördhet.

Den Ultegra SL har en ny, initialt imponerande, grå yta. Omdömen och tester har visat att det nya målet inte tenderar att hålla upp till samma krav på motstånd som Ultegra 's finish, eftersom det är lättare att fläckas av skor och annan kontaktinformation.

Den Ultegra SL är avsedd att vara omedelbart kompatibel med några av de motsvarande uppgraderingar av paketet, som aren 't riktigt lika lätt matchas för Ultegra. Några av dessa uppgraderingar är, till exempel, korrekt konfiguration för de dubbla styrspakarna, botten Fästets kåporna som sparar vikt, höglegerade uppgraderingar material och kompakt kedjedrevet konfiguration.

Den härdade spindel är tillverkad av lätta stål, skapar styrka över aluminiumkonstruktion av Ultegra. Hela paketet är tänkt att gå samman i en enkel, okomplicerad konstruktion, kräver det lilla omkonfigurering. Den Ultegra kräver en större kunskapsbas, om du vill konfigurera dem för personlig tillgång förhärligande.

På många sätt, den ultimata skillnaden mellan Ultegra och Ultegra SL, kommer ända ner till personliga preferenser och budget. Om du 're bara letar efter den nya ramen, många rekommenderar att välja Ultegra. Om du vill att kontinuerligt uppgradera, eller uppgradera alla på en gång, det' är inte ett dåligt drag att överväga alla fördelar av viktskillnaden alternativ, bör din budget vara tillräcklig.

Sammanfattning:1. Ultegra SL körs i genomsnitt $ 90 till $ 120 mer än den Ultegra.

2. Ultegra SL kan spara en fjärdedel av enbart ramen vikt, om du uppgraderar på en regelbunden basis.

3. Ultegra SL har en yta som har för närvarande uppskattas till en sämre kvalitet.

4. Ultegra SL kräver mindre omkonfigurering, och erbjuder raka uppgraderingar, jämfört med Ultegra.

5. Ljus stål och legering skapar styrka och hållbarhet för Ultegra SL.