Skillnaden mellan TATA Safari DICOR 2. 2 VTT och Mahindra Scorpio VLX ATTATA Safari DICOR 2. 2 VTT vs Mahindra Scorpio VLX AT

Safari DICOR 2. 2 VTT och Scorpio VLX AT är två stadsjeepar från indiska biltillverkare TATA och Mahindra. De båda har 2. 2 liters dieselmotorer för rikliga mängder av dragande kraft. Den största skillnaden mellan Safari och Scorpio är den totala effekten de kan producera. Trots att motorer med samma förskjutningar, är Safari kunna skapa mer effekt och vridmoment än Scorpio. Den förstnämnda kan producera 140 hästkrafter vid 4000 rpm medan Scorpio är bara kan producera 120 hästkrafter vid samma varvtal nivå. Samma sak upprepas när det gäller vridmoment som Safari vevar ut 320Nm vid 1700 till 2700 rpm medan Scorpio endast förvaltar 290 nm på en något högre intervallet 1800-2800 varv per minut.

Även om Safari är mer kraftfull än den Scorpio, är den senare i stånd att kompensera på grund av dess lägre bruttovikt. Den 2WD version av Safari är tyngre med ca 140kg medan 4WD versionen är tyngre med cirka 170 kg. Skillnaden i vikt är skadligt för Safari som Scorpio kan slå Safari 's 0-60 tid med 1. 1 sekunder.

Den största fördelen med Scorpio är körkomforten på grund av dess 6-växlad automatlåda. Jämfört med Safari 's 5-växlad manuell växellåda, är mycket lättare att köra eftersom du inte behöver hålla växling som är mycket ofta vid körning i måttlig trafik Scorpio.Numera är bränsle en viktig diskussionspunkt när de köper en bil på grund av de stigande bränslekostnader till följd av oro i oljeproducerande länder. I detta avseende är Scorpio också vinnaren; dels bidrar genom sin lägre vikt. Det är möjligt att uppnå 13. 2 kilometer per liter till Safari 's 11. 5 kilometer per liter. När det gäller hur mycket bränsle varje fordon kan bära, har Safari den något större bensintank som rymmer fem liter mer. Den Safari har en 65-liters bensintank medan Scorpio har bara en 60-liters bensintank.

Sammanfattning:

1. Safari har mer effekt och vridmoment än Scorpio.
2. Safari är tyngre än Scorpio.
3. Safari är en 5-växlad manuell medan Scorpio är en 6-växlad automatlåda.
4. Skorpionen är mer bränsleeffektiva än Safari.