Skillnaden mellan Ford Taurus SE och Taurus SESFord Taurus SE vs Taurus SES

Ford Taurus är en sedanmodell som har varit i produktion under nästan tre decennier. Det har gått igenom ett antal ändringar och modeller. Två av nämnda modeller är Taurus SE och Taurus SES. Den största skillnaden mellan Taurus SE och SES är deras position på trim skala. Taurus SE ansågs vara en mid-level erbjudande med Taurus SES precis ovanför det som nästa trim nivå.

Jag använde ordet 'var' eftersom detta är inte längre fallet. Både SE och SES infördes år 2000, i den fjärde generationen av fordonet, att lägga till fler alternativ till Taurus line-up. Detta fortsatte fram till år 2005 då Ford beslutat att släppa SES linje längs med en annan. SE fortsatte under ytterligare 3 år, men också så småningom sjönk 2008.

Medan de två fanns en mängd små skillnader mellan Taurus SE och SES existerade. Även om de faktiska skillnaderna kan variera från ett år till ett annat, är det SES som fick bättre funktioner för att matcha lämplig högre pris. Några av de stora alternativen SE ingick också som standard i SES, och några av alternativen i SES fanns inte tillgängliga i SE.

Men, är det mest anmärkningsvärda alternativ som du bara kan få i SES Duratec 30 V6-motor. Även om det har samma förskjutning som Vulcan V6 som du skulle få i SE, producerar 45 fler hästkrafter för totalt 200. Det ger också en mycket mer vridmoment för ökad acceleration.Om du köper Taures SES som lager, då skillnaderna mellan den och Taurus SE är ganska minimal; några trim och mindre funktioner. Det verkliga skälet för att få Taurus SES är så att du kan uppgradera till Duratec 30 motor. Detta ger dig den sportiga prestanda utan att betala ett mycket högt pris som andra modeller har.

Sammanfattning:

Taurus SES är en högre trim nivå än Taurus SE

Taurus SES har avbrutits sedan 2004, medan Taurus SE är fortfarande i produktion