Skillnaden mellan Tacoma och TundraTacoma vs Tundra

Tacoma och Tundra är klass fordon från Toyota. Både Tacoma och Tundra finns i tre hytt stilar med tre säng storlekar. Men båda dessa fordon har fler skillnader än likheterna.

Medan Tacoma rymmer fem personer, kan Tundra rymma sex passagerare. Tundra anses vara den bättre av de två fordon när man talar om innermåtten eftersom det har en högre, längre och bredare interiör. Tundra har en hjulbas på 145. 7 inches jämfört med Tacoma som har en hjulbas på 127. 4 inches.

Tundra är också en vinnare när gäller dragkapacitet. Den har kapacitet att dra upp till 10.800 pounds medan Tacoma kan bara dra upp till 6500 pounds.

Låt oss nu titta på motorerna i de båda Toyota hytter. Tundra är utrustad med fyra Drivlina alternativ: 4. 0-liter, 236 hästkrafter, V6-motor; 4. 6-liters, 310 hästkrafter, V-8 motor; 5. 7-liters, 381 hästkrafter, flexifuel-V-8; och 5. 7-liters 381-hästkrafter, V-8 motor.

Tacoma levereras med antingen en 2. 7-liters 159-hästkrafter, in-line fyra motor eller en 4. 0-liters V6, 236-hästkrafter.När man jämför bränsleekonomin, har Tacoma en fördel gentemot Tundra. Medan Tundra ger 14-15 miles per gallon i staden och 18-20 miles per gallon på motorvägar, Tacoma ger 14-20 miles per gallon i staden och 18-26 miles per gallon på motorvägar.

Tacoma levereras med en backspegel övervaka system som har en liten kamera i bakluckan handtag. Tacoma har ett bra underhållningssystem med fem olika ljudsystem med takmonterade högtalare. JBL ljudsystem, sex-CD-växlare, MP3, Bluetooth, och XM Satellite Radio är några av de funktioner som den kommer med. Tacoma levereras också med uppvärmda framsäten som ett alternativ, men det har inte läderklädsel. Tundra kommer också med nästan alla samma underhållningssystem. Till skillnad från Tacoma, har Tundra justerbara lädersäten, ventilerade säten och ljudkontroll monterad rattar.

Både Tundra och Tacoma komma med de mest sofistikerade säkerhetsåtgärder. Båda hytterna har sidokollision / sidokrockkuddar, begränsningar förare / passagerare fram huvudet, elektronisk stabilitetskontroll, låsningsfria bromsar, EBF, och antispinnsystem.

Sammanfattning:

1. Medan Tacoma rymmer fem personer, kan Tundra rymma sex passagerare.
2. Tundra anses vara bättre av de två fordon när man talar om innermåtten.
3. Tundra är också en vinnare när det gäller dragkapacitet.
4. Vid en jämförelse av bränsleekonomin, har Tacoma en fördel gentemot Tundra.