Skillnaden mellan Honda Accord och Mazda 3Honda Accord vs Mazda 3

Två olika bilar, en jämförelsetest. Det finns så många bra märken som konkurrerar nuförtiden, och biltillverkare hastigt försöker få en fördel gentemot varandra. Bara genom att titta på stat ark av ett visst märke av bil helt enkelt vann 't klippa det längre. Ett sätt att försöka ta reda på om du kommer att få bra valuta för pengarna, är att jämföra varje fordon' s uppgifter, sida vid sida, och sammanfatta det hela med sitt rykte. De lyckliga deltagare för denna jämförelse är KÄCK Mazda3 och välkända Honda Accord. Nu, i alla frågor om rättvisa, bara ingångsnivå trim på båda varumärken som granskas, för att kunna avgöra vilken bil har det bästa värdet för att erbjuda den drivande allmänheten.

Vi börjar med Honda Accord LX. Denna bil har en 2. 4L inline-4, som producerar 177 hästkrafter vid 6,500rpm, och är parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda. Denna sparsam motor har en bränsleekonomi 25 miles per gallon för stads- och landsvägskörning. Tillverkaren 's föreslagna priset för denna modell börjar på $ 21.765.

Mazda3 i-SV är faktiskt billigare, på $ 15.295, för det är klassificerad som en kompakt sedan. Ändå är denna instegsmodell utrustad med en standard 2. 0-liters inline-fyra motor, som sparkar ut en blygsam 148 hästkrafter vid 6500rpm. Det kan uppnå 28-mpg för både stad och landsvägskörning, vilket gör det till ett mycket bränslesnåla enhet. En 5-växlad manuell växellåda med överväxel är standard, även om det är en valfri 5-växlad automat för dem som inte vet hur man använder en kopplingspedal.

En annan sak är att det finns vissa likheter som finns för både bilar, såsom: 4-hjuls ABS som standard säkerhetsdetalj, ventilerade skivbromsar på alla hörn, och en framhjuls drivlina. När det gäller tjänstevikt, kommer Accord LX ut något tyngre på 3230lbs. Jämfört med Mazda 's 2868lbs. Den Accord' s vikt stöds av 16-tums lättmetallfälgar, insvept i 215/60 all-säsongen däck, medan Mazda 3 bär låg profil 205/55 spec däck på 16-tums fälgar.Man måste komma ihåg dock att alla dessa siffror är för nybörjar modeller, både biltillverkare. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.

Mazda3, å andra sidan, finns i sju trim, antingen som en sedan eller familj vagn, från entréplanet i-SV 4-dörrars upp till S-Grand Touring 5-dörrars vagn, som är utrustad med en standard 2. 5-liters inline-fyra motor, och en 6-växlad manuell växellåda med överväxel.