Skillnaden mellan GT och CobraGT vs Cobra

GT och Cobra är två bilar från den amerikanska auto maker, Ford. De är mycket lika med precis rätt skillnader i nyckelområden gör Cobra en mer kraftfull maskin. Den största skillnaden mellan de två är i mängden hästkrafter som de kan lägga ut. Siffrorna kan vara annorlunda med nya partier men faktum håller fortfarande att Cobra har fler hästar än GT.

Det finns ett antal faktorer som bidrar till att göra Cobra 's motor mer kraftfull, varav en är antalet ventiler det finns per cylinder. Cobra har fyra, två för intag och två för avgaserna, medan endast GT har två, en för varje. Dubbla antalet ventiler innebär att den kan bränna mer bränsle och luft tillsammans för att ge mer kraft till hjulen.

En annan skillnad är i det material som användes för att göra motorblocket. Motorblocket av Cobra var gjord av aluminium medan den GT är gjord av gjutjärn. Gjutjärn är mycket tyngre än aluminium och motorblocket av GT är nästan dubbelt så tung som motorblock Cobra. Den extra vikt saktar GT ner och gör det svårare att vända snabbt i skarpa svängar på grund av dynamiken i den extra vikten.

Redline RPM av Cobra är också mycket högre än den för GT. Detta gör det möjligt för Cobra att accelerera mer innan behöva växla. Det innebär också att Cobra kan hålla maxade ut på en mycket högre varvtal. Resulterar i mer hästkrafter produktion och bättre toppfart.

Cobra har avslutats produktion under 2004 och du kan bara få en från en tidigare ägare. GT är fortfarande under produktion och nya modeller fortfarande kommer ut varje år med prestandaförbättringar och kosmetiska förändringar.

Sammanfattning:1. Cobra kan lägga ut mer hästkrafter jämfört med GT

2. Cobra har 4 ventiler per cylinder, medan GT har endast två ventiler per cylinder

3. Motorblocket av Cobra är gjord av aluminium medan den GT är gjord av gjutjärn

4. Cobra har en högre redline jämfört med GT