Skillnaden mellan Hot Tub och jacuzziHot Tub vs Jacuzzi

Bad är en viktig sanitär handling för varje individ och för att upprätthålla god, personlig hygien. Handlingen att bada används också i ritualer i olika religioner, terapi för vissa hälsoproblem, och fritidsaktiviteter. Lagen kan ske nästan var som helst så länge som området har vatten tillgängligt. Det kan ske i floder, sjöar, pooler, hav och andra vattendrag. Vanligtvis, emellertid, det tar plats i en dusch eller ett badkar.

Ett bad eller dusch, på amerikansk engelska, är en behållare som används för att hålla vattnet så en individ kan bada. Badkar placeras vanligen i ett badrum och är ibland används i samband med en dusch. Dagens 's badkar har avlopp och ha kranar som bygger på dem. Den vanliga formen för ett badkar är rektangulär, men med införandet av varmformningsakrylmaterial, har flera former tillgängliga för köparna. Andra badkar är också byggda av andra material, såsom trä, emalj, gjutjärn, stål och glasfiber. den mest populärt används materialet porslin, som anses vara den starkaste av dessa material och har en lång livslängd. det finns två huvudsakliga stilar för ett badkar, västerländsk och östra stil, båda har olika funktioner. i en västerländsk, är badkaret grundare och längre, vilket gör att den åkande att ligga ner. i en östlig stil badkar, även kallad en ofuro på japanska, är designen kort men djupare. Detta är eftersom utformningen är avsett för att göra den badande stå upp.

Flera typer av badkar finns också. Bland dessa typer är barrel. En badtunna är ett stort badkar eller en liten pool konstruerat för att transportera en viss mängd vatten som sedan värms. Denna typ av badkar tjänar flera syften, som blötläggning, avkoppling, hydroterapi och massage. Badtunnor är oftast värms med hjälp av elektriska eller naturgas värmare. Det finns också andra sätt att värma det, som att använda dränk vedeldade bastuaggregat, och genom användning av en sol varmvatten system som har solfångare att leverera värme till vattnet. Det finns också olika stilar för badtunnor, som trä staved badkar och ett stycke, plaströr. De träkar byggs från trästavar och gick samman med stålband. Vad är vanligt i dessa baljor är träbänkar för sittplatser. Bänken bildar en ring i badkaret.I en en-bit-badkar, är vattenflödet styras med användning av munstycken och luftad. Detta flöde ger en avkopplande, masserande effekt. För närvarande denna typ av hot tub dominerar marknaden eftersom det kostar mindre att tillverka, är energieffektiv, och är enklare att installera. Denna typ är också felaktigt kallas en jacuzzi. Jacuzzi är ett varumärke av badkar som görs av jacuzzin Company. Företaget är känt för att producera bubbelbadkar och förbättra storlek, uppvärmning och filtreringssystem.

Sammanfattning:

1. Ett badkar är en stor behållare med vatten utformad för att rymma en person som vill bada. Flera stilar och typer existerar även och kan tillverkas av olika material.
2. En av dessa typer är en badtunna. Badtunnor används för att innehålla och värme vatten för blötläggning, avkoppling, hydroterapi och massage. Det finns olika stilar också, som träkar och ett stycke badkar.