Skillnaden mellan äggskal och Satin Paint Äggskal vs Satin Paint

Paint är en flytande blandning som innehåller en fast pigment i vätska som används för dekoration och skydd av ytor. Det ger också färg och konsistens till olika ytor och objekt, och den har använts av människan sedan 40.000 år sedan.

Den består av olika pigment som kan vara naturliga eller syntetiska. Dessa pigment ger den färg, konsistens, styrka och stabilitet. Den har också bindemedel eller ett fordon som binder de olika pigment ihop och skapar färgen mer vidhäftande, glatt, hållbart, flexibelt, och stark.
Lösningsmedel, av vilka vatten är den vanligaste, används också för att stabilisera färgen och så är andra tillsatser som hjälper till att förbättra kvaliteten på färgen.

Det finns många typer av färg, av vilka några är: primer, emulsion, träbets, lack, emalj och glasyr. Färg ser bättre när det finns en glans som reflekterar ljus, och det är mer skada och smutsavstötande än matt färg.
Äggskal och satin färger är färger med glans med äggskal färg med 26% glans medan satin färgen har 35% glans. Äggskal färg är mer populär än satin färg eftersom det kan repareras och rörde upp lätt, och ingen ny beläggning är nödvändig när den är skadad. Detta är till skillnad från satin färg som kräver en ny beläggning en gång skadad.När det är torrt, har äggskal färg mindre lyster, eller det kan verka platt medan satin paint skiner. Det är mer hållbart och svårare att ta bort än satin färg, men på grund av sitt skal exteriör. Satin färg är lättare att rengöra medan äggskal färg kan endast rengöras genom skrubbning.
I områden där det finns mer aktivitet, är äggskal färg bästa färgen att använda eftersom det är hårdare och starkare. I områden där smuts och fett är problemet, och för trä- eller aluminiumytor, är det bättre att använda satin färg eftersom det är fläcktålig.
Både satin färg och äggskal måla komma i latex, akryl, eller oljebaserad. Båda kan användas i yttre eller inre delar av huset och är lätta att tillämpa. De är bäst för väggar och skåp. Den glans av satin färg kommer blekna med tiden och det gör äggskal färgglans som innehåller mindre eller ingen glans alls.

Sammanfattning:

1. äggskal färg har 26% glans medan satin färgen har 35% glans.
2. äggskal färg är mer populärt används av färg användare än satin färg.
3. äggskal färg kan lätt repareras jämfört med satin färg som behöver en ny beläggning när den är skadad.
4. äggskal färg verkar platt medan satin färg har glans och verkar glansigare.
5. Man måste skrubba bort smuts från äggskal färg medan satin färg är lättare att rengöra.
6. Satin färg smutsavstötande medan äggskal färg är inte.
7. äggskal färg är hårdare och mer hållbara än satin färg.
8. Satin färg bäst i smutsiga områden medan äggskal färg bäst i områden där människor passerar oftare.