Skillnaden mellan kvarts och granitQuartz Vs Granit

Idag har hemmet estetik blivit ett mycket allvarligt ämne för villaägare som vill att deras hem för att bli den snyggaste boning finns. I detta avseende, de använder listig tekniker för att försköna sina möbler och köpa material som stenar, bara för dem att utforma sina golv, handfat och andra ytor. För det senare, har frågan om att välja kvarts eller granit faktiskt blivit mer av en modefluga.

Granit är faktiskt en magmatisk bergart. Detta innebär att det bildas av magma på dess stelning, när den har svalnat. Denna process kan omfatta kristallisation, men i många fall spelar 't. Namngivning av denna klippa är baserad på dess kvartshalt tillsammans med andra komponenter, såsom plagioklas fältspat och alkali fältspat. Den mest verkliga av alla granit har båda de två typerna av fältspat. i kombination, dessa mineraler faktiskt är ansvariga för att göra fältspat mest naturligt förekommande mineral i jorden 'skorpan (kontinentala).

I fråga om användning, är granit av naturen en tuff rock. Detta är precis anledningen till att det numera ofta används inom teknik och konstruktion. Kvarts, som ett mineral, är endast det andra mest förekommande mineral i jorden 'skorpan. På grund av sin kristallina struktur, kvarts används ofta för smycken och i konsten att carving.När man talar om stenar är granit sten faktiskt betraktas som en naturlig. Det skärs direkt från ytan av jorden i form av tjocka plattor. Kvarts, tvärtom anses som en konstruerad sten. Även om kvarts sten är fortfarande huvudsakligen består av helt naturliga kvartskristaller, är det i princip konstruerad eftersom dess slutliga produktförändringar i utseende, konsistens och färg beroende på hartser, liksom andra komponenter som kombineras med kvarts.

Totalt sett även om båda sten mineraler kan användas som den grundläggande komponenten eller materialet för bänkskivor som görs resistenta mot fläckar och repor, de fortfarande har specifika skillnader som brinner ner till följande:
1. Granit omfattar kvarts eftersom den (granit) är gjord av den senare.
2. Granit är huvudsakligen består av fältspat (den vanligast förekommande mineral i jorden 's kontinentala skorpa) medan kvarts är en annan mineral vars fysiska förekomst (överflöd) är bara andra att fältspat.
3. Granit är en tuff sten eller stenmaterial som huvudsakligen används för konstruktion och teknik medan kvarts är en kristallin mineral som ofta används i carving smycken.