Skillnaden mellan Cedar och gran Ceder vs Spruce

Den Pinaceae eller tall familj av träd är ett stort och vari träd familj med mer än 250 arter som kan växa upp till 100 meter höga. Den innehåller kommersiellt populära tress såsom granar, hemlocks, lärkträd, tallar, cedrar och granar.
Cedar är hemma i bergen i Himalaya och Medelhavsregionerna. De kan bli upp till 60 meter höga och ha kryddig doftande trä. Trädet har också en tjock bark och breda grenar med ormbunke-liknande blad som är gröna.
Cedar har dessa klassificeringar:

deodar ceder
Libanon eller turkiska ceder
Cypern ceder

atlas cedarCederträd är prydnadsväxter, men de har också andra användningsområden. Cederträ är lämplig för både utomhus och inomhus möbler. Det används också som byggnadsmaterial och som ett foder för kistor och garderober eftersom dess doft fungerar som ett insektsmedel.
Samma doft avges av den olja som ceder träd producerar göra produkter tillverkade av det förfall och röta resistenta. Den är hållbar, stabil och har låg vikt och cool. Cederträ kan också absorbera fukt och deodorize så den är lämplig för skoblock.
Cederolja har anti-seborroisk, antiseptisk, svampdödande, tonic, insektsmedel, lugnande medel och slemlösande egenskaper. Det används vid behandling av eksem, mjäll, akne och klåda.
Spruce är ett träd som växer naturligt i tempererade och taiga regioner. De kan också växa upp till 60 meter hög och har nål-liknande blad, men har Whorled grenar. Det finns omkring 35 arter av gran och de har flera användningsområden.
En av dess huvudsakliga användningsområden är som papper. Dess långa fibrer är lämpliga vid framställning av starkt papper. Som byggmaterial, är granved görs i lådor av trä flygplan, och ton trä i musikinstrument som gitarr, violin, cello och ljudkort för pianon.
Efter loggning, är det benägna att förfalla och är lämplig endast för inomhusbruk. Det är ätlig, dock, och dess olja kan göras till gran öl; dess nålar kan göras till te och gran spetssirap, och dess sav kan göras till gummi.
Liksom ceder, gran en populär prydnadsträd. Dess rötter kan vävas in i korgar och används för att sy bitar av näver som används för kanoter.

Sammanfattning:

1. Cedar är ett träd som växer naturligt i Himalaya och Medelhavet medan gran är ett träd som växer naturligt i tempererade och taiga regioner.
2. Cederträ är förfall och röta resistenta medan granved inte har denna egenskap.
3. Cederträ är lämplig för inomhus och utomhusbruk medan gran är endast avsedd för inomhusbruk.
4. Cedar har en distinkt doft som fungerar som ett insektsmedel, medan gran inte gör det.
Gran är ätbar, och delar av trädet kan göras till te, öl, sirap, och tuggummi samtidigt ceder inte kan ätas.