Skillnaden mellan keramik och porslin plattor Keramiska vs porslinskakel

Plattor är plana plattor av material som används i golv, tak, väggar, duschar och bänkskivor. De finns i olika former, färger och struktur, kräver minimalt underhåll och är lätta att rengöra än granit eller marmor.

De är gjorda med lera eller en blandning av lera och andra material. Det finns två huvudgrupper av kakel, porslin och icke porslin eller keramiska plattor.

Kakel

Keramiska plattor är gjorda av röd eller vit lera som krossas i tre separata mekanismer och separeras sedan med avseende på storlek, som ligger till grund för de olika kvaliteterna av plattorna. De olika leror blandas sedan samman och är antingen torrmalda eller våtmals för att producera keramiska plattor.

Processen för torra malda keramiska plattor kan ta upp till 3 dagar av bränning och glasning vid låg temperatur medan det tar bara en enda 60 minut av bränning av de våta malda keramiska plattor som gör dem hårdare och starkare. Glas ger färg och mönster och gör plattorna mer hållbara.

Keramiska plattor är mer benägna att flisning och slitage samt de är mindre motståndskraftiga mot frost. Montering och reparation av keramiska plattor är lättare om och de är också lätt att skära. De bond också enkelt med golvet så en person som har grundläggande färdigheter kan göra installationen.

porslinsplattorPorslin kakel är keramiska plattor gjorda av porslin lera som eldas vid mycket hög temperatur som gör dem har en genomskinlig yta. Det gör plattorna hårt och tätt med fasta strukturer och ytor som är vatten och smutsavstötande, vilket gör dem starkare och mer hållbara.

På grund av sin härdighet, porslinsplattor är svårare att binda och klippa och det är viktigt att använda rätt installationsmaterial vid användning av porslinsplattor. Det finns två typer av porslin kakel, glaserade och genom arbetsföra porslin kakel.

Glaserade porslinsplattor tillämpas med glasyr över sin yta som liknar keramiska plattor. Även om brickorna är hållbara, men de är inte lika stark som genom-bodied porslinsplattor. Porslin kakel finns även i matt eller högglanspolerad yta.

Genom arbetsföra är inte glaserade porslinsplattor, är deras färg på ytan medan bränning så när det är flisas, har den trasiga delen samma färg som ytan. Detta är dyrare och används av de flesta kommersiella anläggningar.

Sammanfattning

1. Keramiska plattor är gjorda av röd eller vit lera som krossas och blandas samman för att producera plattor medan porslinsplattor är gjorda av porslinslera.
2. Keramiska plattor avfyras vid låg temperatur medan porslinsplattor avfyras vid högre temperatur.
3. Keramiska plattor är mindre hållbara än porslin kakel.
4. Keramiska plattor är vanligtvis glaserade medan porslinsplattor redan har blank yta men porslinsplattor finns även i glas, matt, och blankpolerade yta.