Skillnaden mellan frön och plantorFrön vs Plantor

Om du är förtjust i trädgårdsarbete, kanske du redan vet en hel del om frön och plantor. Men för dem som är nya för detta samtal, ofta behandla de två som en och samma.

Frön och plantor skiljer sig från varandra. För att uttrycka det enkelt, är ett frö ett frö '' en liten embryonal växt som är inkapslad i ett skal som kallas fröskalet. Vad 'är inne kan också vara en del lagrade mat. Frön i verkligheten är slutresultatet av en mogen fröämnet av utsäde lageranläggningar (gymnospermer) och blommande växter (angiospermer) som följer befruktning processen. Å andra sidan, är en planta också ett frö men har just grott. Det är därför en baby eller ett spädbarn anläggningen.

Huvudfrågan mellan de två är vad man ska använda i grönsaksodling. Vissa säger att med hjälp av frön är bäst, medan andra hävdar att plantorna är mycket bättre. Jo, båda har sina för- och nackdelar och användningen av endera beror på situationen eller behöver. Om du har att göra med växter som har lång vegetationsperiod kan du använda frön om du är i varmare klimat regioner. Men om du är i snabbt föränderliga varmt till kallt klimat områden kan det vara bäst att använda plantor för samma anläggning.

Det finns många tekniker i planterar frön. Dessa metoder varierar också beroende på vilken typ av utsäde du 'skulle vilja att växa. En del frön behöver bara placeras på ytan av din säd höjande blandning medan andra frön behöver grävas ner lite djupare. Plantor brukar transplanteras så länge anläggningen är en typ som transplantationer väl gå för plantor och inte frön.

I allmänhet, växer de flesta av frön för grönsaker eller frukt trädgårdsarbete långsammare jämfört med plantor. De flesta plantor gro i 2 veckor eller mindre. På samma gång har de redan trängt lite stadigt på marken. Ge dem 2 till 3 veckor skulle göra plantan ser ut som vanliga unga plantor. Beakta det finns vissa grönsaker vars grobarheten är långsammare än de flesta växter så även om du planterar dem som plantor du borde 't förvänta sig att mogna snart. På grund av detta slag, frön är ofta mycket billigare jämfört med att köpa plantor som redan har några mindre rötter och för tidig stammar.Välja vilket objekt som ska användas för din trädgård är verkligen en fråga om personlig preferens, kunskap om din anläggning 's växtsäsongen, och även på hur brådskande din skörd' 'som om du vill att skörda dina frukter eller grönsaker mycket snabbare eller inte .

1. Frön är frön (inkapslade embryonala växter) medan plantor är frön som just har grodda.

2. Frön brukar växa mycket långsammare jämfört med plantor.