Skillnad mellan SAP och hartsSap vs Harts

Sav och harts är relaterade till växter. Även om de kommer från träden, SAP och harts visar många skillnader mellan dem. Bortsett från växt hartset, det finns också syntetiska hartser.

Sap är verkligen sockret som finns i xylem och floem cellerna i träd. Hartset är en vätska som är lagrad i de yttre cellerna av träd. När ett träd skärs eller när en gren skärs, utstrålar harts ut och täpper den trasiga området precis som blodproppar i sår.

Resin är normalt röd, klar och hård. Å andra sidan, är SAP gulaktigt eller vitt, klibbigt och gummiartad.

Resin kan också sägas vara en substans som har en mycket trögflytande tillstånd i början och en gång behandlas blir härdad. Sap är faktiskt gjord av socker och vatten.Sav kan sägas vara en vätska som transporteras i xylem eller floem fartyg. Ibland andra vätskor som finns i en växt, liksom harts och latex, hänvisas till som SAP. Xylem sap består huvudsakligen av vatten-mineralämnen, hormoner och andra näringsämnen. Floemet sav består huvudsakligen av vatten, hormoner, socker, och andra mineraler.

Sap används också i produktionen av vissa saker som socker och melass från sockerrör sav och lönnsirap från lönn sav.
Det finns olika typer av hartser enligt den kemiska sammansättningen. Hartser har använts i tusentals år. Tall planen används för att täta båtar, matbehållare, och många andra saker. Resin är också allmänt används vid tillverkning av många saker som bläck, lack, fernissa, smycken och parfymer. Numera är syntetiskt harts används allmänt i många produkter.

Sammanfattning:

1. Sap är verkligen sockret som finns i xylem och floem cellerna i träd. Hartset är en vätska som är lagrad i de yttre cellerna av träd.
2. Harts är normalt röd, klar och hård. Å andra sidan, är SAP gulaktigt eller vitt, klibbigt och gummiartad.
3. Harts kan sägas vara en substans som har en mycket trögflytande tillstånd i början och en gång behandlas blir härdad. 4. Sap är faktiskt gjord av socker och vatten.
5. Sap används i produktionen av vissa saker som socker och melass från sockerrör sav och lönnsirap från lönn SAP.