Skillnaden mellan Mobile Home och tillverkade hemMobile Home vs Tillverkad Hem

Mobila och tillverkas hem har många likheter, men skillnaderna mellan dem finns också.

Storlekarna på dessa hem kan antingen vara en enda berättelse, två våningar, eller en multi-sektion. Både bostäder kan klassificeras som tillfälligt eller permanent byggas.

Båda tillverkade och husbilar är bostäder som skapas och monterade i en fabrik. Efter monteringen är nästan i ett färdigt skick är hem transporteras till en viss destination eller plats. Bostäderna är byggda på ett chassi via ett lastbilsflak. Vid ankomsten till destinationen, är hem installeras genom att rulla eller vara kapade upp i huset 's stiftelse. Hemmen monteras antingen bit för bit eller segment för segment beroende på storleken av bostäder. Efter installationen, montering, och sista handen, dessa hem är redo att vara upptagen och användas.

En annan fördel med den mobila och tillverkas hem är att de kan flyttas från en plats till en annan med lätthet. Både bostäder används och finns i USA.
Både mobila och tillverkas hem är mycket populära eftersom de är billiga jämfört med en inbyggd hem. De behöver också mindre tid att konstruera och för att kunna använda. De kännetecknas som säker, enkelt uppgraderas och renoverade.

Men både bostäder är föremål för avskrivning. Det finns också en begränsning när det gäller design och anpassning. Den största skillnaden mellan dessa två typer av bostäder är deras status enligt federal lag. 15 Juni 1976, den federala regeringen via Förenta staternas Department of bostäder och stadsutveckling utfärdat en ny konstruktion standard.

Husvagnar som fanns före 15 juni, 1976 omfattas inte av denna standard. Detta innebär att husbilar följer den gamla byggstandard. Därför husbilar även kallad 'pre-HUD'.Detta är i motsats till tillverkade hem som ansluter sig till byggnormer enligt bostads- och urban Ombyggnad 'nya standarden. Dessa bostäder är också regleras av den federala regeringen. Följaktligen tillverkas hem även känd som' HUD-kompatibla hem. '

Tillverkas hem är en förbättrad version av husbilar. En tillverkas hemma har också en förbättrad design, konstruktion, styrka, hållbarhet, transportera, brandsäkerhet, och energieffektivitet. Jämfört med en husbil, har tillverkat hem förbättrats anläggningar.

Det finns också en skillnad i utseende. Traditionella husbilar ser ut som metall, rektangulära burkar (trailers) medan tillverkade hem nästan se inbyggd.

En annan skillnad är att en tillverkad hem anses fastigheter efter hemmet är monterad.

Sammanfattning:

1. Likheter mellan mobila och tillverkas hem är hur hemmet produceras (fabrikstillverkade), processer (transport, installation och montering) och storlekar (singel, två våningar, förutom flera avsnitt).
2. En annan likhet är fördelarna och nackdelarna med dessa hem. Båda är låg kostnad, mindre bygg tiden på grund av att färdiga, prisvärd, enkelt uppgraderas, föremål för avskrivning och mindre designalternativ. En annan likhet ingår att både bostäder kan ryckas upp med rötterna och transporteras enkelt till en annan plats.
3. Husvagnar kallas 'pre-HUD' hem eftersom de weren 't omfattas av det nya byggstandard genomförs av US Department of bostäder och stadsutveckling. Däremot tillverkade hem är kompatibla med denna nya konstruktion standard. Standarden var implementeras på 15 juni 1976.
4. Husvagnar ser mindre ut som vanliga hem medan tillverkade hem ser nästan ut som traditionella hus.