Skillnaden mellan dun och fjäderNer vs Fjädrar

De flesta människor tror att dun och fjäder är samma därmed oftast utbyta villkoren när man letar efter kuddar, rockar, eller andra objekt som skulle kräva deras användning. Emellertid, de två är faktiskt mycket olika varandra och ger mycket olika fördelar till sina användare.

Först av allt, är det möjligt för dun och fjäder för att komma från samma djurkälla. Vad klassificerar en från den andra är placeringen av den kroppsdel ​​från vilken den skördats. Ner är den mjuka fibern omedelbart täcker köttet av en anka eller gås, medan fjädrarna är fästa vid kroppen med en axel. Därför, om du tar en närmare titt på en anka, skulle fjädrarna vara materialet syns på ytan och användes som en fjäderpenna eller penna under de första åren.

Nu kan du försöka ställa undan fjädrarna och du hittar något mjuk och fluffig mattor kropp anka C detta är ned. Down är i grunden en samling av fibrer med en central punkt med fibrerna sprids ut som de solstrålarna till någon riktning.

Det faktum att dun och fjädrar har olika strukturer innebär att de tjänar olika syften. I grund och botten tjänar ned som en utmärkt temperaturstyrenhet som lyckas med att fånga värme och samtidigt tillåta luft att passera genom. Detta är förmodligen en av anledningarna till kläder tillverkade nerifrån är extremt bekväm som de lyckas fungera bra oavsett väder.

Å andra sidan, fjädrar är inte lika bra som anges i avdelningen temperaturen. Vid första kontakten, de är också mjuk och fluffig, vilket tillåter luft att passera genom samma sätt som nedåt. Men fjädrar är faktiskt fastare som är varför de gör ett utmärkt skydd för ankor och gäss. Som material som används för kläder eller kuddar, de visar sig vara motståndskraftig och bibehålla formen mycket längre än objektposter. Naturligtvis är nere också tålig. Med korrekt användning, kuddar, sängkläder och kläder tillverkade av dun och fjäder kan pågå under flera år.

Det faktum att ned är så efterfrågas innebär oftast att det är dyrt. I själva verket är en rock eller jacka består mycket dun prissatt runt $ 100 eller mer. Även den typ av fågel där nere skördas också speglar kvaliteten på materialet. Generellt sett, jämfört med större och mer mogna djur är bättre. Hence, ner som kommer från en gås kommer vid en högre kvalitet än den från en anka om inte, naturligtvis, är mer mogen anka.

Vissa sängkläder eller kläder består av 50% dun och 50% fjäder. Även när strö är märkt som 'ner', faktum är att de endast har ca 75% av ned innehåll, medan resten är en kombination av fjädrar och andra fibrer.

Det fina med dun och fjädrar är att de är både kända för att vara allergivänliga. Detta innebär att personer som lider av allergier faktiskt skulle känna sig mer bekväm med en ned eller fjäder sängar att sova på.Sammanfattning:

1. Down är den omedelbara skiktet förbunden med kroppen av anka, gås, eller annat djur.

2. Fjädrar är det yttre lagret av en fågel som kommer med en fast axel i mitten.

3. Down består av tusentals skikt förbundna med en gemensam punkt i mitten som förhindrar klumpning av materialet.

4. Down ger stor isolering, lyckas fånga kroppsvärme samtidigt tillåta luft att passera igenom.

5. Fjädrar är fastare och behålla formen bättre samtidigt som det ger att mjuk och fluffig känsla.

6. Både dun och fjäder har visat sig minska risken för hemma allergier när de används som strö.