Skillnaden mellan Avfuktare och luftfuktareAvfuktare vs luftfuktare

Om du bor i ett län med extrem kyla, så du kanske har upplevt luftfuktighet låg. På samma sätt, om du bor i ett land med ett varmt klimat, då du kan uppleva fuktig luft inne i rummet som kan vara kvävande. Under dessa förhållanden, är det bättre att föra luftfuktigheten till det normala för bättre levnadsvillkor. Det är här som en luftfuktare och avfuktare är till stor nytta.

Luftfuktigheten bör alltid vara mellan 30 och 50 procent. Om fuktighetsnivån är över eller under detta märke, bör man ha en avfuktare och luftfuktare för att upprätthålla rätt balans.

En luftfuktare används för att lägga fukt till torr luft, och en avfuktare används för att avlägsna fukt från luften. Detta är i grunden den huvudsakliga skillnaden mellan de två. Om luften i rummet är för torr, då en luftfuktare används. Torr luft kan orsaka näsblod, torr hud, halsont, och andra infektioner. Så det är alltid bättre att ha en luftfuktare.

Om luften i rummet har mer fukt, då en avfuktare är bäst. Avfuktare används huvudsakligen i bostäder som är i närheten av vattendrag och där det finns ett fuktigt klimat. Fukt i luften kan orsaka svampinfektioner, andningsproblem, och många allergier.En luftfuktare strössel vattenånga i atmosfären vilket gör luften mer återfuktad. En avfuktare fungerar precis på motsatt sätt. Det griper tag i luften inne i rummet och skickar den genom kalla rören. Dessa rör gör det fukt fyllda lufttorka genom uppsamling av fukt i dessa kalla rören. Efter detta är fukt dräneras i en behållare.

Sammanfattning:

1. Luftfuktigheten bör alltid vara mellan 30 och 50 procent. Om fuktighetsnivån är över eller under detta märke, bör man ha en avfuktare och luftfuktare för att upprätthålla rätt balans.
2. En luftfuktare används för att lägga fukt till torr luft, och en avfuktare används för att avlägsna fukt från luften.
3. Om luften i rummet är för torr, då en luftfuktare används. Om luften i rummet har mer fukt, då en avfuktare är bättre.