Skillnaden mellan Zonal och Seed PelargonerZonal Vs Seed Pelargoner

Många frågar om skillnaden mellan zoner och sett pelargoner. Kanske är de bara fråga om huruvida en är svårare att växa än den andra eller kanske det 'är mer på skillnaden i kostnad. Ändå båda pelargon variationer erbjuder goda estetiska resultat för alla' s trädgård.

De två typerna av pelargoner nämnda har sina egna styrkor, men i grund och botten, valet att välja vilken är baserad på en 'personliga smak och storleken på ditt behov av landskapsarkitektur.

Seed pelargoner kallas så eftersom de är i själva verket frön. De årligen odlas eftersom deras livslängd är bara ungefär ett år. Ändå kan plantan växer fortfarande en annan uppsättning frön under det som senare kommer att bli blommor för det kommande året.

Zonal pelargoner är lika vacker som deras utsäde motsvarigheter. De skiljer sig dock från den första eftersom denna typ odlas med hjälp av sticklingar skördas från moder pelargon. Sålunda är de exakt samma kopia av moder geranium. På grund av denna utbrednings natur, är denna anläggning inte kan bära någon frö. Ändå kommer det fortfarande att fortsätta att växa och blomma på säsongen 's slut om omhändertagen på rätt sätt.Utsädes pelargoner sägs producera små men klustrade blommor. Inte bara det, bladen ser också mindre än den andra variationen. På grund av denna egenskap, utsäde former är bäst för större trädgårds utrymmen som behöver mindre anläggningar. Du kan också propagera de områdes pelargoner som en form av bakgrund till trädgården 'gränser. Detta beror på att denna form har en större buske som ser mycket buskiga gör det till en idealisk bas för de mer minut växtformer. Specifikt kan zonal pelargoner växa så högt som 1. 5 fot medan dess frö motsvarighet kan knappt nå en fot. Dessutom har de flesta pelargon experter är överens om att denna form kan producera en mystifierande dubbel blom.

När det gäller deras tillväxt, zoner pelargoner ger dig en snabbare tillfredsställelse. De växer snabbare eftersom de är sticklingar ändå. Frön måste odlas för ytterligare två veckor för dem att gro. Väntar för dem att blomma tar dig en ännu längre tid. Detta är precis anledningen till att zoner variationen har blivit ganska populärt att trädgårdsälskare nuförtiden.

Slutligen, när priset är en möjlighet att göra, gå för utsädes pelargoner eftersom det är billigare val. Bara notera att de producerar mindre klustrade blommor som är benägna att splittras och falla av lätt.
1. Zonal pelargoner förökas genom sticklingar medan utsädes pelargoner är genom frön.
2. Zonal pelargoner är snabbare att växa och blommor snabbare än utsädes pelargoner.
3. Zonal pelargoner är större och längre. De bär också större blommor och blad än fröet variation.