Skillnaden mellan elektriska ugnar och gasspisarElspisar vs gasspisar

Teknik har faktiskt gjort gasen och elektriska spisar i nivå med varandra. Faktiskt en hel del nya och avancerade spisar använder gas, eftersom matlagning med gas är mer exakt. Kocken kan styra rätt mängd värme under en pott, och det är nästan säkert gas 's största fördelen över elektricitet. I de flesta andra avseenden, kommer valet av en gas eller elspis beror i grunden på en kock' behov och förkärlek s .

Gasspisar vanligtvis har förseglade brännare, som minskar smuts och förruttnelse på spishällen om något spill. Solid-top elspisar innehåller strålningsvärme elementet under ett glas eller keramikhäll. I detta fall är det lätt att rengöra toppen av kaminen.

En elspis eller koka upp är i stort sett billigare än en gasspis. Den olikhet i pris kan variera från $ 75- $ 200, beroende på modell, tillverkare och funktioner. En hemmafru kommer att kräva minst en 240-volts strömförsörjning för en elspis; denna leverans är faktiskt finns i de flesta hem dessa dagar. Husägare skulle kräva att få en gasledning installation om det inte finns någon gas tjänsten redan, och kostnaden för denna installation kan vara ganska hög.

Elspisar komma med spiral brännare, och normalt har löstagbara droppkar att ta hand om problemet, men de ser tråkig och smutsiga med återkommande användning.
Gasspisar är realistiska för dem som bor i områden där den huvudsakliga energikällan utgörs av propan eller naturgas. Det finns hög sannolikhet att ha en gasledning redan installerat i dessa hem, och då blir det mycket lätt att använda en gasspis.Vissa människor är rädda för gas, och de gynnar elektricitet. De beundrar inte tanken på att ha en gasledning i bruk i närheten. De vill inte att tända en brännare, även om ett elektroniskt tändsystem finns i gasspisar dessa dagar.
Många kockar föredrar gas eftersom det ger värme precision, även om många elektriska spisar erbjuder någorlunda exakt uppvärmning också.
För personer som inte är rädda för gas, kommer deras personliga val och budget avgöra på vilken typ av kamin de köper. Däremot kan en kock göra många saker, som rostning etc, som inte kan göras på elspis.

Valet mellan en gas och en elektrisk spis beror till stor del på husägare, och det beror helt enkelt på budget och önskemål. Båda levereras med sina för- och nackdelar, och har kunnat tillfredsställa sina användare.

Sammanfattning:
Gasspisar komma med förseglade metall brännare, medan elektriska spisar har lindade brännare.