Skillnaden mellan fibercement och vinylFiber Cement vs vinyl

När bygga ett nytt hem, eller när remodeling eller renovera ett gammalt hem, är frågan om sidospår upp. Olika typer av sidospår finns, och den mest eftertraktade är fibercement och vinyl. Här, låt 's se några av skillnaderna mellan fibercement och vinyl.

När du väljer ytterväggar, är hållbarhet en aspekt som alla letar efter. En sidospår gjord av fibercement är mer hållbara än sidospår gjorda av vinyl. Fibercement sidospår kommer med inter laminerade bindningsstyrka, vilket gör det till ett utmärkt val för kalla klimat.

Men när man jämför kostnaden är fibercement sidospår 's kostnad lite högre än den för vinyl. Som ett prisvärt alternativ till andra sidospår, är vinyl billig, eftersom tillverkningskostnaden är låg. En annan sak är att vinyl är också miljövänligt, eftersom det kan återvinnas. Å andra sidan, fibercement sidospår inte komma med en sådan funktion.

En annan egenskap hos fibercement sidospår är att det ger en struktur av tegel fa? Ade eller äkta trä. Å andra sidan, kommer vinyl i genomträngande färger. En fördel med vinylbeklädnad är att det inte finns något behov att slopa eller måla den, liksom andra material; Det behövs bara en tvätt.

Vinylbeklädnad består av polyvinylklorid hartser, som kombineras med andra element. Akryl komponenter används när man gör vinyl att göra den resistent mot denting och extrema väderförhållanden. Dessutom Titandioxid, och några andra kemikalier, tillsätts till vinyl för att skydda sin färg från blekning.

Fibercement sidospår är en kombination av cement, sand och cellulosa.

Sammanfattning:1. En sidospår gjord av fibercement är tåligare än en sidospår gjord av vinyl.

2. fibercement sidospår kostar lite mer än vinyl.

3. Vinyl spåranslutning är miljövänlig, eftersom det kan återvinnas. Å andra sidan, gör fibercement sidospår inte komma med en sådan funktion.

4. Fibercement kommer i en tegelsten fa? Ade eller en äkta trä konsistens. Å andra sidan, kommer vinyl i genomträngande färger.

5. fibercement sidospår kommer med inter laminerade bindningsstyrka, vilket gör det till ett utmärkt val för kalla klimat.