Skillnaden mellan täcke och täckeDuvet vs täcket

Känner mig lite trött? Sedan gå vidare och ta en tupplur på din mest bekväma säng. Men innan du gör det, var uppmärksam på att information om din säng. Är kuddar i gott skick? Vad sägs om madrassen och sängkläder? Tja, om du inte är särskilt kanske 'handlar om tid att titta in på detaljerna i din säng, mycket mer med dina sängkläder. Troligtvis har du en komplett uppsättning av sängkläder och ändå du fortfarande don' t vet att den särskilda objekt som du 're använder är täcket och den andra kan vara ett täcke. om du vill veta mer om de två, läs vidare.

Både täcket och täcke finns två typer av sängkläder. De tidigare verkar vara en flerskiktad väv (vanligen tre skikt) med några dekorativa yttre skikt som är vadderade, bundna, eller sydda runt en vadd eller fyllmedel; gillar vad farmor brukar skapar. Detta fyllmedel är det skikt mellan den övre patchwork och tyg nedre underlag av täcket. Även känd som ett täcke, är täcket faktiskt en mycket tunn bit av strö. På grund av sådan, är det mer för dekorativa ändamål.

Tvärtom, täcken säckar fjädrar eller andra tygliknande material. De är 'säcken' eftersom fjädrarna vanligtvis innesluten i en form av hölje. Duvet sätts sedan in i en utformad duvet hölje före användning. Täcket, utan omslaget, varierar från vit till benvit färg. Det är jämförbart med en överdimensionerad tillplattad kudde medan påslakan är som en humongous örngott som täcker själva täcket. Därför är påslakanet det tvättbara objektet eftersom tvätta täcket i sig kan skada dunfjädrar.

Storlekarna på båda sängkläder är mer eller mindre samma. De kan täcka Standard King och queen size madrasser, liksom, standard dubbla storleken. Täcker madrassen skulle innebära att strö fortfarande kan sträcka sig utmed sidorna på sängen och också vid foten område men inte når golvet som i fallet med sängöverkast.Användningen av ett täcke är fördelaktigt eftersom det kan ge ett helt nytt utseende till din säng beroende på påslakanet design. Täcken tjänar också som filtar, så de tillåter användaren att ändra graden av värme beroende på säsong. Det finns några olika viktade täcken som tjänar syftet med en sådan.

Sammanfattningsvis:

1. En täcket är en flerskiktad tunt tyg som är quiltad eller sys ihop, medan ett täcke består vanligtvis av dunfjädrar som är inneslutna i formaterad påslakan.