Skillnaden mellan Inrednings och InredningInrednings vs Inredning

De flesta människor blandar ihop interiör utformning med inredning. Det är en allmän uppfattning att dekoration liksom utformning är båda samma, och dessa två färdigheter kan bytas ut mot varandra, men det är inte sant. Båda dessa färdigheter kräver en annan typ av kompetens. Inredare har studerat om många ämnen mer än en inredningsarkitekt och mer ingående.

Inredare måste ta itu med den arkitektoniska integritet i en byggnad 's insida. De måste ta itu med att göra om och ändra strukturen på inredningen om det behövs, vilket kräver kunskap om arkitektur också, såsom vilka väggar kan tas bort från en plats och som inte kan tas bort för säkerheten i byggnaden. Inredningsarkitekter måste studera om miljöpsykologi och skapa en bostadsyta som passar livsstilen för sina kunder. till exempel, när man utformar ett gammalt hem, kan man inte utforma två, tre nivåer av ett hus med trappor av alla slag eftersom det är svårt för äldre människor att utnyttja trappan.

Inredning princip innebär många projekt med anknytning till varandra för det inre av ett utrymme så att den är funktionell, effektiv, och vacker, och passar den livsstil av de människor som bor där. Det omfattar den konceptuella utveckling eller utformning av det inre utrymme som kan omfatta allt sak från planeringen träslöjd, till fönstren, andra små och stora funktioner i de inre utrymmena. Den innehåller också samordna mellan de anställda och kunden, att få leveranser till en rimlig kostnad, övervaka projektet, och det blev till slut det. En inredningsarkitekt har att arbeta med en inredningsarkitekt, eller ibland designern är skicklig nog att dekorera utrymmet utan att behöva anställa en dekoratör. Med andra ord kan vi säga att inredning är bara en del av interiör utformning. En designer studier om dekorera de inre utrymmena i sin treåriga universitetsutbildning, men en dekoratör inte studera om interiör utformning som är vidsträcktare än dekorera.

Interiör utformning omfattar funktionell och effektiv utformning av utrymme samt saker som belysning, akustik, temperaturen i de inre utrymmena, placering av belysning, etc. Det finns olika typer av interiör utformning; bostäder, kommersiella, utställning design, rumslig gestaltning, universell design, etc. För varje typ av design behöver konstruktören att vara medveten om de koder som måste följas. Till exempel, säkerhetskoder för bostäder och kommersiella utrymmen är olika.En inredningsarkitekt är den som är särskilt skickliga att dekorera insidan av ett utrymme och ge den sista handen. De studerar inte om strukturella funktioner eller utformning av en byggnad. Dekoratörer itu med saker som: vilken tapet att använda, mattor, gardiner för användning i ett utrymme, vilken typ av möbler bör användas för vilken typ av innerutrymmen, färgscheman, teman rum, arrangemanget av möbler, arrangemang av prydnadsföremål, och vilken typ av belysning tillbehör som ska användas. Dekoratörer på enklaste bemärkelse dekorera ett rum.

Sammanfattning:

1. Inredningsarkitekter måste ta itu med den strukturella integriteten av en plats och design för maximal funktionalitet och effektivitet. En inredningsarkitekt måste dekorera insidan utrymme med möbler, mattor, gardiner, tapeter, etc., vilket ger rummet en pricken.