Skillnaden mellan Full och Twin (säng)Full vs Twin (säng)

'Full' och 'twin' finns två kategorier av sängen storlekar eller mätningar. Säng storlekar finns i olika dimensioner beroende på vilket område av den utsedda sovrum. Området eller storleken på sovrummet visar i princip storleken på sängen, eller närmare bestämt, madrasser. Full och enkelsäng storlek kan mätas antingen genom specifika mätningar eller kapaciteten hos den person som upptar nämnda madrasser.

Den mindre av de två, twin-size madrass är också allmänt kallat enkelsäng eller standard twin. Den vanliga mätningen i längd (från topp till botten) är 75 inches medan standardbredd (från vänster till höger) är 39 inches.

Den fullständiga eller dubbel storlek madrass, i jämförelse, har samma längd som den dubbla storleken (75 inches), men dess bredd är 54 inches bred. En annan viktig skillnad mellan de dubbla och full-size madrass är dess kapacitet per person. En twin-size madrass kan rymma en enda person. Å andra sidan kan en full-size madrass rymma två personer per madrass eftersom det har ett överskott av 15 inches från twin-size madrass. Även en full-size madrass kan upptas av två personer, kan utrymmet också begränsa för två personer (beroende på den person som 's kroppsstorlek) och kan resultera i en mindre angenäm eller orolig sömn.

Eftersom full-size madrass är större än den dubbla storleken madrass, är det vanligtvis placeras i en väl fördelade rum. En full storlek madrasser i ett litet rum kan begränsa rörelse och utrymme för ytterligare tillhörigheter eller möbler. Den idealiska storlek för små rum eller utrymmen är twin-size madrass. Det är också den gynnsamma storleken för enkelrum sovrum för barn och även för rum eftersom det är kompakt, lätt att bära, och med gott om plats för möbler, personliga saker, och personliga utrymme.

Madrass sängkläder som lakan, beläggningar, täcken och andra sömn objekt finns i många hem depåer, byggvaruhus, och varuhus i hemmet och vardagsrum. Den mest synliga madrass sängkläder i butiker är för twin-size madrass eftersom sängen storlek är ett populärt val bland husägare. Bortsett från att vara den mest synliga, twin-size madrass sängkläder är också billigare eftersom dess storlek kräver mindre material jämfört med en full-size madrass.

Till skillnad från den i full storlek madrass, det finns en extra kategori standard, twin-size madrasser. Det kallas 'extra lång tvilling', som lägger till en extra utrymme för att sova vuxna. Det extra utrymmet är 5 inches i längd totalt 80 inches och göra madrassen smalare jämfört med den standard twin storlek och full eller dubbel storlek.Standarden, tjänar twin-size madrass som den avgörande bed storlek för en enda person. Däremot kan dubbla eller full säng storlek tjäna antingen som en bädd av val eller en alternativ säng storlek för större säng storlekar som queen-size eller king size-säng madrass. Den dubbla eller full storlek kan också användas för enskild person 's användning med mer utrymme för sovrummet.

Sammanfattning:

1. Den största skillnaden mellan den fulla eller dubbelsäng storlek madrass och två eller standardstorlek säng size madrass är storleken eller specifika mätningar. Den full storlek är definitivt mycket större och rymmer mer utrymme än en dubbel-size madrass. Båda storlekarna är lika uppskattade längden (75 inches), men skiljer sig i bredd (53 inches för dubbel / full storlek och 37 inches för standard twin). En variant av de dubbla eller standardstorlek, extralånga tvilling, är smalare jämfört med de två storlekar med 80 inches i längd.

2. En annan stor skillnad är kapaciteten hos bädden. Twin eller standardstorlek madrasser kan rymma en enda person bekvämt eller små barn. Å andra sidan, kan hela eller dubbel storlek madrass har plats för två personer på en madrass med en liten svårighet att röra sig och komfort.